Noi costuri pentru Autostrada Ploieşti – Braşov

Guvernul a adoptat, printr-un memorandum, acordul de principiu pentru contractarea unui împrumut de maximum 35 mil. euro de la Banca Mondială, în vederea sprijinirii activităţilor preliminare realizării proiectului de construcţie Autostrada Ploieşti - Braşov.autostradă

Împrumutul ar putea fi acordat prin intermediul Băncii Internaţionale pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, instituţie membră a Grupului Băncii Mondiale.

Guvernul a mandatat Ministerul Finanţelor şi Ministerul Transporturilor să întreprindă demersurile necesare pentru pregătirea proiectului şi pentru solicitarea asistenţei financiare, urmând să se convină cu Banca Mondială instrumentul de finanţare care va fi utilizat, pentru a permite demararea cât mai rapidă a activităţilor.

Banca Mondială a decis la începutul lunii noiembrie să ofere asistenţă Guvernului de la Bucureşti pentru implementarea proiectului autostrăzii Ploieşti-Braşov.

O delegaţie a Băncii Mondiale condusă de Tatiana Proskuryakova, manager de ţară, a avut o întâlnire cu premierul Mihai Tudose, discuţiile având ca temă proiectele de infrastructură rutieră.

”Salutăm decizia Băncii Mondiale de a sprijini modernizarea şi dezvoltarea infrastructurii de transport din România, domeniu prioritar pentru Guvern. Dorim ca acest proiect de importanţă strategică, finanţat de Banca Mondială, să reprezinte începutul unei schimbări de paradigmă în zona investiţiilor din infrastructura rutieră”, declara, la momentul respectiv, premierul Tudose.

În cadrul întrevederii au mai fost stabilite măsurile necesare pentru demararea proiectului autostrăzii Ploieşti-Braşov, cu asistenţă asigurată de Banca Mondială. În acest sens, vor fi înfiinţate un comitet de coordonare, la nivelul Secretariatului General Guvernului, condus de vicepremierul Ion Marcel Ciolacu, şi o unitate de implementare a proiectului, la Ministerul Transporturilor, responsabilă de componenta tehnică.

 

 

Adaugati comentariu