Finalizarea „Autostrăzii urbane”

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) anunţă că a fost eliberată o autorizaţie de executare a lucrărilor de construcţie pentru “Tronson km 1+610 - km 2+450 şi racordarea străzii Cumpenei cu Autostrada”.autorizaţie

Proiectul face parte din investiţia “Autostrada Bucureşti – Braşov, Secţiunea Bucureşti – Ploieşti, Sector 1, km 0+000-km 3+325, Nod Centura Bucureşti km 6+500, Nod Moara Vlăsiei km 19+500”.

Lucrările autorizate se vor executa doar pe terenul aparţinând domeniului public al statului, prin Ministerul Transporturilor, în conformitate cu prevederile HG. nr. 381/2009 privind declanşarea procedurilor de expropriere a imobilelor proprietate privată rămase de expropriat, siuate pe amplasamentul lucrării de utilitate publică Construcţia autostrăzii Bucureşti – Braşov, tronsonul Bucureşti – Ploieşti, cu modificările şi completările ulterioare, şi raportat la Deciziile de expropriere, emise de CNAIR SA.

Valoarea lucrărilor autorizate, fără TVA este de 22,59 milioane de lei.

Contractul de proiectare şi execuţie al ultimilor kilometri din autostrada A3 spre Capitală a fost atribuit, în decembrie 2015, asocierii Aktor – EuroConstruct Trading 98.

Antreprenorul a afirmat că face eforturi să finalizeze acest sector de 3,3 km cunoscut şi ca „Autostrada urbană” până în luna decembrie 2017, dacă beneficiază de toate aprobările necesare. Conform unui program de lucrări înaintat de antreprenor, termenul de finalizare al acestui sector al A3 ar fi fost august 2018, în cazul în care se menţineau problemele privind anumite avize.

În prezent se lucrează la pasajul de la Valea Saulei şi la Pasajul peste Calea Ferată şi peste Centura Bucureşti.

Acest segment de autostradă va descarca în şoseaua Petricani din Bucureşti traficul rutier de pe A3 (Bucureşti-Ploieşti).

 

 

Adaugati comentariu