Autonom a comandat 200 de mașini electrice, în valoare de 10 mil. euro

Pentru accelerarea procesului de electrificare a flotei, Autonom a comandat 200 de mașini electrice, în valoare de 10 milioane de euro, potrivit unui anunț transmis Bursei de Valori București.Autonom

Reamintim că, în septembrie 2022, Banca Europeană de Investiții (BEI) a acordat companiei Autonom o finanțare de 15 milioane de euro, care va permite creșterea gradului de utilizare a vehiculelor electrice și a celor cu o amprentă redusă de carbon de către companiile din România.

Din finanțarea acordată de către BEI pentru achiziția a 895 de mașini cu emisii reduse de carbon, Autonom estimează că 705 vor fi mașini electrice și 190 hibride.

De asemenea, compania ia în considerare instalarea de panouri fotovoltaice și stații de încărcare electrice în locațiile din țară unde acest lucru va fi posibil, pentru a utiliza energie verde în alimentarea autoturismelor.

La începutul anului trecut, Autonom a semnat un acord cu Grupul Ţiriac pentru achiziţia Premium Leasing, specializată în servicii de leasing operaţional şi management de flote. Compania a mai achiziţionat, în iulie 2018, și societatea de leasing operaţional a Băncii Transilvania.

Autonom operează cea mai extinsă rețea de mobilitate din România și furnizează clienților săi, companii și persoane fizice, o varietate de soluții de transport și închirieri auto, prin intermediul a peste 46 de agenții, prezente în peste 33 de orașe din România și Ungaria.

 

 

 

CITEȘTE ȘI:

Poliția Română achiziționează 30 de camionete pick-up de la Țiriac Auto. Cât au costat

Asistentul digital auto, MyCar Assistant, a depășit 50.000 de vehicule înscrise în aplicație

 

 

 

Adaugati comentariu