Bulgaria
Home Infrastructură Siguranţă rutieră Atenţionare de călătorie în Bulgaria. Producătorii agricoli vor bloca trecerea frontierei la Ruse şi Kardam

Atenţionare de călătorie în Bulgaria. Producătorii agricoli vor bloca trecerea frontierei la Ruse şi Kardam

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Bulgaria că, vineri, Asociaţia Producătorilor de Cereale a anunţat acţiuni de protest în zona punctelor de trecere a frontierei Ruse (corespondent PTF Giurgiu) şi Kardam (corespondent PTF Negru Vodă), inclusiv prin blocarea cu tehnică agricolă a accesului auto, precum şi a circulaţiei rutiere pe drumurile naţionale sau europene adiacente/aferente.

Potrivit MAE, cetăţenilor români li se recomandă să urmărească situaţia din zonele respective iar conducătorilor auto să respecte strict semnalizarea rutieră temporară montată şi indicaţiile/semnalele organelor de control aflate la faţa locului. Pe perioada desfăşurării acţiunilor de protest este posibil ca, pentru perioade de timp limitate, unele categorii de drumuri să fie închise circulaţiei rutiere, precum şi circulaţia prin punctele de frontieră menţionate şi în zonele adiacente acestora.

În această perioadă, este posibil să se formeze coloane de autovehicule, în special de automarfare. Astfel, li se recomandă turiştilor români să se asigure că deţin suficiente resurse de combustibil, apă şi alimente şi că menţin în stare de funcţionare mijloacele mobile de comunicare, iar firmelor româneşti de transport internaţional de marfă sau pasageri li se recomandă să ia măsurile adecvate în vederea organizării temeinice a itinerariilor de deplasare, inclusiv prin luarea în considerare a posibilităţii înregistrării unor timpi măriţi de aşteptare la trecerea frontierei bulgare şi prin asigurarea resurselor necesare de apă şi alimente persoanelor transportate.

MAE subliniază importanţa informării corecte a cetăţenilor români, a achiziţionării din timp a vinietelor electronice şi a achitării conforme a taxelor de drum tip TOLL pentru folosirea infrastructurii rutiere publice din Republica Bulgaria, în conformitate cu legislaţia în vigoare.

Informaţii suplimentare pot fi accesate astfel: cu privire la starea actuală a drumurilor: pe aplicaţia gratuită LIMA www.lima.api.bg, de pe pagina web a Agenţiei „Infrastructura Rutieră” – www.lima.api.bg şi la numărul de telefon 070013020, accesibil în regim non-stop; cu privire la e-vigneta şi sistemul e-TOLL: pe site-ul www.bgtoll.bg; cu privire la situaţia circulaţiei prin punctele de trecere a frontierei bulgare: pe site-ul www.mvr.bg; cu privire la situaţia zborurilor pe aeroportul din Sofia: www.sofia-airport.eu; cu privire la starea vremii: pe site-ul www.weather.bg; cu privire la regimul vamal, la intrarea în Republica Bulgaria dinspre R. Turcia, pe site-ul www.mae.ro/travel-conditions/3677 (Condiţii de călătorie în Bulgaria, titlul Reglementări vamale) şi pe site-ul Agenţiei „Vămi” din R. Bulgaria: www.customs.bg.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă, de asemenea, consultarea paginilor web http://sofia.mae.ro, www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

 

 

CITEȘTE ȘI:

Start pentru unitățile administrativ-teritoriale în cadrul Programului Rabla Local

România depășește 27.500 vehicule electrice și 3.300 încărcătoare publice. Analiză Lektri.Co

 

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

ZF LIFETEC
Siguranţă rutieră

ZF redenumește Divizia de Sisteme de Siguranță Pasivă în ZF LIFETEC

ZF a anunțat rebrandingul Diviziei Sisteme de Siguranță Pasivă în „ZF LIFETEC”,...

semnalizarea rutieră
JuridicSiguranţă rutieră

Codul Rutier, completat cu noi reglementări privind semnalizarea pe șosele

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat Legea pentru modificarea OUG privind circulaţia pe...

Circulaţia rutieră
Siguranţă rutieră

Circulația rutieră va fi închisă pe DN 1, marți și miercuri, în zona localității Câmpina

În perioada 19.03.2024, ora 00.00 – 20.03.2024, ora 24.00, circulația rutieră va...

siguranța rutieră
Siguranţă rutieră

Curtea de Conturi Europeană: Progresele UE privind siguranța rutieră au stagnat în ultimii ani

Dacă nu fac eforturi mai mari, UE și statele sale membre riscă...