Atenţionare de călătorie în Bosnia şi Herţegovina

Ministerul Afacerilor Externe a emis o atenţionare de călătorie în Bosnia şi Herţegovina, stat care se confruntă cu incendii de vegetaţie în zona centrală şi de sud, în apropierea localităţilor Ljubinje, Caplijna şi Jablanica.În zona localităţii Jablanica, focul s-a extins cu repeziciune pe muntele Cvrsnica, autorităţile locale intervenind cu autoutilitare şi elicoptere pentru menţinerea incendiului sub control. Activităţile de stingere a incendiilor au fost blocate temporar în zona Jablanica din cauza riscului de explozie a unor obiecte (muniţie, proiectile) rămase neexplodate — UXO.

În plus, arată MAE, astăzi, regiunile Bihac, Prijedor şi Banja Luka se vor confrunta cu temperaturi extreme de peste 35 grade, fiind emis cod portocaliu.

Întrucât incendiile sunt active şi situaţia poate suporta modificări de la o oră la alta, se recomandă cetăţenilor români ca înainte de a porni spre Bosnia şi Herţegovina (BiH) să consulte, pentru informaţii actualizate permanent, paginile de Internet www.meteoalarm.eu şi bihamk.ba.

Cetăţenii români afectaţi de situaţie pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Sarajevo: +38733207447 sau +38761428354, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracterde urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de urgenţă al misiunii diplomatice a României la Sarajevo: +38761428354.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet sarajevo.mae.ro, www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (disponibilă gratuit în „App Store” şi „Google Play”), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

 

 

Adaugati comentariu