ASF ia în calcul plafonarea tarifelor RCA

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) ia în calcul plafonarea tarifelor RCA, în vederea protecţiei consumatorilor, a transmis purtătorul de cuvânt al instituției, Daniel Apostol.plafonarea tarifelor RCA

„În vederea protecţiei consumatorilor, ASF ia în calcul plafonarea tarifelor RCA”, a spus acesta.

Conform raportului din februarie publicat de Autoritatea de Supraveghere Financiară, comparativ cu cel din august 2022, tarifele de referinţă pentru RCA cresc în medie cu 16,28%. Însă, în unele cazuri, creșterile sunt și de 40%.

plafonarea tarifelor RCAplafonarea tarifelor RCA
plafonarea tarifelor RCA
RCA

Tarifele la RCA au mai fost plafonate în 2016, ca parte a unui plan mai amplu de măsuri.

„Plafonarea a fost însoţită de modificarea legislaţiei, ceea ce a avut efecte pozitive, dar, din păcate, nu tot ce s-a decis privind acea lege a fost complet aplicat, erau lucruri prevăzute în Ordonanţă care nici până astăzi nu au fost implementate. Şi, de asemenea, a fost cel puţin o eroare în momentul în care a fost aprobată ordonanţa în Parlament. Undeva, modul de aprobare a ordonanţei a creat mai multe probleme decât a rezolvat, ceea ce a contribuit la criza actuală”, spunea, anul trecut, Bogdan Chirițoiu, președintele Consiliului Concurenței.

Pe de altă parte, un grup de parlamentari PNL au depus la Senat, în 2021, un proiect pentru modificarea Legii nr. 132/2017 privind RCA, care prevede ca asigurătorii să fie obligaţi să nu depăşească tarifele de referinţă publicate de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF). Inițiativa nu a fost adoptată.

 

CITEȘTE ȘI:

Bugetul AFM a fost aprobat. Câți bani sunt alocați pentru programele Rabla și Microbuze Electrice

Patru noi spații de servicii au fost deschise pe Autostrada A1, între Nădlac și Arad

 

 

 

 

Adaugati comentariu