City Insurance nu şi-a restabilit situaţia financiară

City Insurance intră în procedura legii privind redresarea şi rezoluţiunea asigurătorilor, pentru situaţia financiară nerestabilită anul trecut. Totodată, preşedintele societăţii şi-a pierdut autorizaţia.Curs de schimb

Autoritatea de Supraveghere Financiară a anunţat astăzi că a constatat neîndeplinirea măsurilor de redresare financiară, potrivit Legii nr.503/2004, pentru restabilirea situaţiei financiare în cursul anului 2016, asumate de Adunarea Generală şi Consiliului de Administraţie al societăţii de asigurare reasigurare City Insurance, şi a decis aplicarea dispoziţiilor Legii nr.246/2015 privind redresarea şi rezoluţia asigurătorilor, începând cu data emiterii Deciziei nr.463 din 04.04.2017.

În continuare, conducerea societăţii are obligaţia realizării unor măsuri preluate din planul de redresare, la care se mai adaugă acţiuni de restabilire a fondurilor proprii eligibile care să acopere cerinţele de capital minim (MCR) şi de solvabilitate (SCR), prin capitalizarea de către un potenţial investitor, potrivit Memorandumului de înţelegere cu Dr. Max Roessler.

Pentru neîndeplinirea planului de redresare, Consiliul ASF a hotărât retragerea autorizaţiei de Preşedinte al Consiliului de Administraţie şi de Director General a lui Dan Odobescu şi amendarea acestuia.

Totodată, Consiliul ASF a decis şi amendrea lui Cristian Pascale, în calitate de membru al Consiliului de Administraţie al City Insurance.

 

CITEŞTE ŞI: City Insurance va fi preluată de un investitor privat elveţian

 

 

Adaugati comentariu