ASF a aprobat cererea societății Uniqa Asigurări de retragere de pe piața RCA

Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) a aprobat, miercuri, cererea de retragere a societăţii Uniqa Asigurări de pe piața RCA.
Uniqa Asigurări

Asigurătorul a anunțat, în luna septembrie, ca vrea sa iasă de pe piața asigurărilor obligatorii de răspundere civilă auto pentru prejudicii produse terţilor prin accidente de vehicule şi tramvaie (RCA) și că a facut demersurile necesare către ASF.

Uniqa Asigurări și Uniqa Asigurări de viață au încheiat primele nouă luni din 2021 cu un volum total al primelor brute subscrise de 78,2 milioane euro, conform IFRS, în creștere cu 11,3% față de rezultatul înregistrat în aceeași perioadă a anului trecut. Profitul net total al celor două companii a fost de 3,8 milioane euro.

Uniqa Asigurari a raportat, la finalul primelor 9 luni din 2021, o creștere de 9% pe segmentul de asigurări non-auto, comparativ cu aceeași perioadăa a anului anterior, inregistrand prime brute subscrise în valoare de 28,4 milioane euro pe acest segment.

La finalul semestrului I din 2021, pe segmentul asigurărilor RCA, societatea Uniqa avea o cotă de piață de 0,77%.

După retragerea Uniqa, pe piața RCA vor mai activa 7 societăți de asigurare: Allianz-Țiriac, Asirom, Euroins, Generali, Grawe, Groupama și Omniasig.

 

CITEȘTE ȘI:

Aproximativ 40% dintre angajații din eCommerce câştigă, în medie, peste 4.000 de lei

Modificarea Codului Rutier. Obligație de comunicare a datelor de identificare a șoferilor

 

Adaugati comentariu