ASF a amendat din nou societăţile de asigurări City Insurance şi Euroins

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a amendat societatea City Insurance cu 500.000 lei, iar societatea Euroins, cu 450.000 lei, principala deficiență identificată în cazul ambilor asigurători fiind plata cu întârziere a despăgubirilor aferente dosarelor de daună RCA.Puterea medie de cumpărare

Potrivit ASF, în cazul City Insurance, controlul a mai scos la iveală și faptul că societatea nu a formulat în scris oferte de depăgubire justificată în termenul prevăzut de lege și nu a întocmit procese suplimentare de constatare în termenul prevăzut de legislația în vigoare.

În ceea ce privește societatea Euroins, s-a constatat, de asemenea, că nu a formulat în scris notificări cu privire la motivele pentru care nu a aprobat în totalitate/parțial pretențiile de despăgubire în termenul prevăzut de lege și nu a comunicat valoarea maximă de despăgubire în termenul prevăzut de legislația în vigoare.

Ca urmare a aspectelor constatate, ASF a decis următoarele:

  • sancționarea societății de Asigurare – Reasigurare City Insurance S.A., conform prevederilor legale, cu amendă în valoare de 500.000 lei;
  • sancționarea societății Euroins România Asigurare Reasigurare S.A., conform prevederilor legale, cu amendă în valoare de 450.000 lei.

Totodată, în urma analizei cu privire la acțiunile de supraveghere a pieței asigurărilor și în concordanță cu procesul de reorganizare și eficientizare din cadrul ASF, Consiliul Autorității va lua în perioada următoare o serie de măsuri organizatorice și administrative ce vor fi făcute publice la momentul punerii în aplicare a acestora.

Autoritatea de Supraveghere Financiară este autoritatea naţională, înfiinţată în anul 2013 prin OUG 93/2012 aprobată prin Legea 113/2013, pentru reglementarea şi supravegherea pieţelor asigurărilor, a pensiilor private, precum şi a pieţei de capital. ASF contribuie la consolidarea cadrului integrat de funcţionare a celor trei sectoare, care însumează peste 10 milioane de participanţi.

 

CITEȘTE ȘI:

CNAIR reziliază contractul pentru modernizarea DN 71 Bâldana – Târgoviște

Volkswagen, creștere de 167% a vânzărilor de utilitare electrice în 2020

Continental investește 140 mil. euro într-o nouă fabrică din Serbia

 

 

Adaugati comentariu