Advertisement

industria auto
Home Piaţa auto Industrie auto Armonizarea standardelor în industria auto, printre propunerile României la negocierile TTIP cu SUA

Armonizarea standardelor în industria auto, printre propunerile României la negocierile TTIP cu SUA

Lista de propuneri ale economiei româneşti, ce cuprinde peste 30 de cerinţe care să înlesnească accesul firmelor româneşti pe piaţa americană, cuprinde şi armonizarea standardelor în industria auto. dar şi posibilitatea ca România să aibă acces deplin la tehnologii americane de ultima generaţie.

Parteneriatul Transatlantic pentru Comert si Investitii (TTIP – Transatlantic Trade and Investment Partnership) este cel mai mare tratat comercial si de investitii negociat vreodata, atât de Statele Unite ale Americii, cât si de Uniunea Europeana, menit sa sporeasca prosperitatea celor doi parteneri.

„Dorim eliminarea completa a tarifelor vamale americane la încaltaminte si la produse ceramice, dorim liberalizarea completa a pietei energiei între SUA si Europa, dorim ca România sa aiba acces deplin la tehnologii americane de ultima generatie, dorim conditii care sa îmbunatateasca accesul reciproc pe piata medicamentelor generice. De asemenea, dorim armonizarea standardelor în industria auto pentru a putea exporta mai mult în SUA, însa dorim si sa ne protejam industria avicola atâta vreme cât suntem convinsi ca standardele europene pe care producatorii nostri trebuie sa le respecte sunt mai stringente si costisitoare decât cele americane”, a declarat europarlamentarul român Sorin Moisă, membru al Comisiei de Comert International a Parlamentului European (PE).

Acesta a subliniat ca lista de prioritati ale economiei românesti cuprinde peste 30 de cerinte care sa înlesneasca accesul firmelor românesti pe piata americana, „câteva cerinte defensive, pentru industrii pe care trebuie sa le protejam, respectiv sase puncte sociale si de mediu, reflectând în principal opinia sindicatelor si a societatii civile”.

Tratatul transatlantic se afla în momentul de fata într-o faza decisiva a negocierilor între cei doi mari parteneri si actori comerciali, SUA si UE, care împreuna au peste 800 de milioane de locuitori si acopera circa jumatate din PIB-ul planetei.

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

AutoturismeFlotă verdeIndustrie auto

Sunt SUV-urile electrice o investiție bună?

Nu mai este o noutate faptul că piața autoturismelor electrice este în...

ContiTech
Industrie auto

Continental are la Timișoara unul dintre cele mai mari laboratoare de testare ContiTech din Europa

Compania de tehnologie Continental a inaugurat, în cadrul ContiTech Timișoara, noua locație...

baterii
Industrie auto

Inovații tehnologice: Baterii pentru mașini electrice care se încarcă în mai puțin de 5 minute și durează 1 milion de km

Bateriile sunt Călcâiul lui Ahile pentru mașinile electrice: încărcarea durează mult, au...

litiului
Industrie auto

Mercedes și Stellantis sunt în discuții cu Serbia pentru a investi în procesarea litiului și în producția de baterii

Mercedes-Benz Group AG și Stellantis NV sunt în discuții cu Guvernul de...