ANAF va modifica, din oficiu, vectorul fiscal al angajatorilor

Vectorul fiscal, reprezentând lista obligaţiilor fiscale pe anul 2018, va fi modificat din oficiu pentru contribuabilii care au calitatea de angajatori, a anunţat Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF).„Pentru a veni în sprijinul contribuabililor şi pentru a evita aglomeraţia la ghişee, având în vedere termenul scurt de depunere a declaraţiei de menţiuni, modificarea vectorului fiscal pentru persoanele fizice şi juridice care au calitatea de angajatori sau sunt asimilate acestora va fi realizată de către adminstraţiile fiscale centrale competente, prin înscrierea contribuţiei asiguratorie pentru muncă”, arată reprezentanţii ANAF.

Ordinul preşedintelui ANAF care reglementează aceasta situaţie a fost publicat în Monitorul Oficial nr. 1027/27.12.2017.

Începând cu 1 ianuarie 2018, contribuţiile sociale obligatorii sunt:

1. contribuţia de asigurări sociale datorată de către persoanele fizice care obţin venituri din salarii sau asimilate salariilor, iar în cazul persoanelor fizice şi juridice care au calitatea de angajatori sau sunt asimilate acestora, numai pentru condiţii deosebite de muncă sau pentru condiţii speciale de muncă, după caz;

2. contribuţia de asigurări sociale de sănătate, datorată de către persoanele fizice care obţin venituri din salarii sau asimilate salariilor;

3. contribuţia asiguratorie pentru muncă datorată de către persoanele fizice şi juridice care au calitatea de angajatori sau sunt asimilate acestora.

Adaugati comentariu