Alte 399 de vehicule vor reînnoi flotele companiilor prin Rabla

Administraţia Fondului pentru Mediu a publicat noile liste cu persoane juridice acceptate în Programul de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional (Programul Rabla) şi în Programul privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea vehiculelor de transport rutier nepoluante şi eficiente din punct de vedere energetic (Programul Rabla Plus).
Rabla Clasic

În etapa din 12 noiembrie, în Programul Rabla pentru pesoane juridice au fost acceptate 227 dosare pentru 399 autovehicule. Pentru Programul Rabla Plus au fost acceptate 30 dosare pentru 48 autovehicule (8 electrice hibride şi 40 pur electrice).

Listele persoanelor juridice care au fost acceptate în cadrul acestor programe sunt publicate pe site-ul AFM,
(www.afm.ro), la secţiunile aferente Programelor Rabla şi Rabla Plus.

Persoanele juridice care au fost acceptate în programe se pot adresa unuia dintre producătorii/ dealerii auto validaţi în, listele acestora fiind disponibile pe site-ul instituţiei.

Bugetul alocat pentru anul 2018 pentru cele două programe derulate de Administraţia Fondului de Mediu (AFM), în
valoare de 253 milioane de lei, a fost suplimentat cu suma de 198 de milioane de lei, atât pentru persoane fizice, cât şi pentru persoane juridice.

Suma reprezintă echivalentul a 30.000 de prime de casare, ceea ce înseamnă că în anul 2018, vor fi asigurate aproximativ 50.000 de prime de casare, cu aproximativ 78% mai multe faţă de anul trecut şi aproape dublu faţă de anul 2016.

 

 

Adaugati comentariu