AFM amână lansarea Programului privind casarea autovehiculelor uzate

Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) a anunțat că amână lansarea Programului privind casarea autovehiculelor uzate, crearea conturilor de utilizator în aplicația informatică de către solicitanții unități administrativ-teritoriale urmând să înceapă din 14 octombrie 2022.
Rabla Local

”În urma discuțiilor purtate cu asociațiile implicate în desfășurarea Programului privind casarea autovehiculelor uzate, pentru o derulare eficientă cu participarea cât mai multor unități administrativ-teritoriale, a reieșit necesitatea actualizării anumitor condiții, astfel că, la data prezentei, se lucrează la modificarea ghidului de finanțare aferent acestui program”, a precizat AFM.

Crearea conturilor de utilizator în aplicația informatică de către solicitanții unități administrativ-teritoriale organizate la nivel de comună, oraș sau municipiu și subdiviziuni administrativ-teritoriale ale municipiului București se va putea realiza începând cu data de 14 octombrie 2022.

Conturile create și utilizate pentru înscrierea în cadrul Programului Iluminat public, Programului Stații de reîncărcare pentru vehicule electrice în localități, Programului Eficiență energetică în clădirile publice, Programului Rabla Clasic și a Programului Rabla Plus rămân valabile și pot fi accesate pentru depunerea cererilor de finanțare pentru Programul privind casarea autovehiculelor uzate.

Ulterior, în perioada 21 octombrie 2022, ora 10:00 – 23 decembrie 2022, ora 14:00 sau până la epuizarea bugetului alocat sesiunii de finanțare, solicitanții vor depune cererile de finanțare, împreună cu documentația aferentă, în aplicația informatică prin intermediul conturilor de utilizator create.

În cadrul Programului privind casarea autovehiculelor uzate, în schimbul casării unui autovehicul mai vechi de 15 ani, persoana fizică primește un stimulent în valoare de 3.000 lei,80% din sumă fiind suportată de AFM și 20%, din bugetul local.

Beneficiarul stimulentului de casare se angajează că nu va achiziționa un autoturism cu norma de poluare Euro 4 și/sau inferioară în termen de 3 ani de la primirea stimulentului.

 

 

CITEȘTE ȘI:

Contextul economic incert reaprinde interesul pentru joburi în străinătate

Percheziții la persoane bănuite că ar fi înșelat asigurătorii prin provocarea unor accidente intenționate

 

 

 

Adaugati comentariu