Află dacă mașina ta mai poate sau nu circula prin Paris

Primăria capitalei franceze a luat o decizie care, cu siguranță, va scandaliza multă lume. Decizia impune interdicții de circulație pentru anumite autovehicule, pe două sau patru roți, destinate transportului de marfă sau de persoane.
Parlamentul European

Municipalitatea din Paris a impus utilizarea unor vignete speciale pentru autovehicule, în funcție de gradul de poluare al acestora. Crit’Air, certificatul de calitate a aerului, poate fi comandat încă din 1 iulie 2016 pe site-ul administrației franceze de profil, https://www.certificat-air.gouv.fr

Vehiculele vor putea primi un sticker cu nivelul de poluare, de la 1 la 5 unde 1 este alocat vehiculelor electrice sau cu hidrogen iar 5 celor diesel Euro2. Municipalitatea franceză interzice, astfel, circulația autovehiculelor mai vechi de 20 de ani sau cu normă de poluare mai jos de Euro 2. Accesând link-ul de mai sus, cei care doresc să circule prin Paris vor trebui să introducă datele înscrise în talon pe site-ul administrației franceze. Vor primi un certificat digital ce se poate tipări și va fi necesar în caz că veți fi oprit de autoritățile din Paris. Francezilor, în plus, li se va putea trimite și prin poștă o vignetă autocolantă ce trebuie lipită vizibil, în colțul din dreapta jos a parbrizului.

Prin urmare, indiferent de ce vehicul aveți, dacă este mai vechi de 1997 sau cu certificare de poluare Non Euro sau Euro 1, nu va fi admis pentru circulația în Paris.

certificat-poluare-fr

 

Vehiculele vor putea primi un sticker care să permită sau nu circulația acestuia prin oraș.

Adaugati comentariu