Află cine deţine cea mai mare flotă de maşini din lume

Cea mai mare flotă de autovehicule din lume numără 1,5 milioane de unităţi şi aparţine companiei americane de închirieri auto Enterprise Holdings, deţinută în proporţie de 88% de miliardarul american Jack Taylor.

Potrivit revistei Forbes, Jack Taylor, cu o avere estimată la 14,3 miliarde de dolari, şi-a fondat compania în 1957, aceasta ajungând să funcţioneze astăzi în 8.600 de locaţii din peste 70 de ţări. Recent, s-a extins în Islanda, Belgia, Republica Cehă şi Macedonia.

enterpriseEnterprise Holdings operează brandurile Enterprise Rent-A-Car, Alamo Rent-A-Car şi National Rent-A-Car. Totodată, oferă soluţii de gestiune a flotelor, prin intermediul Enterprise Fleet Management.

Holdingul activează şi în domeniul închirierilor de vehicule comerciale şi al vânzărilor de maşini. Veniturile companiei în 2014 au totalizat 17,8 miliarde de dolari.

În vârstă de 92 de ani, Taylor şi-a denumit compania după portavionul pe care a servit în al doilea război mondial. S-a retras de la conducerea Enterprise Holdings în 1991, când a predat ştafeta fiului său. La rândul lui, acesta a demisionat anul trecut din poziţia de CEO, rămânând preşedinte executiv. Conducerea companiei a fost astfel trasferată pentru prima dată unui persoane din afara familiei, Pamela Nicholson.

Fiica lui Jack Taylor este preşedintele Fundaţiei Enterprise Holdings, braţul de caritate al companiei.

 

Adaugati comentariu