Advertisement

afacerile din transporturi
Home Transporturi Afacerile din transporturi, în scădere cu aproape 20% în luna ianuarie 2024

Afacerile din transporturi, în scădere cu aproape 20% în luna ianuarie 2024

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor a scăzut, pe ansamblu, în ianuarie 2024 față de decembrie 2023, atât ca serie brută, cu 23%, cât şi ca serie ajustată, cu 5%, arată datele publicate, marți, de Institutul Naţional de Statistică (INS). În perioada analizată, afacerile din transporturi au scăzut, ca serie brută, cu 19,9%, iar ca serie ajustată, cu 9,8%.

În schimb, raportat la ianuarie 2023, cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor a crescut în ianuarie 2024, atât ca serie brută, cu 0,7%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 2,1%.

Potrivit INS, scăderea cu 23% a cifrei de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie brută, în luna ianuarie 2024, a avut loc ca urmare a scăderii cifrei de afaceri din alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (-26,3%), în activităţile de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei (-20,3%), în activităţile de transporturi (-19,9%), activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe (-18,7%) şi din activităţile de comunicaţii (-16,2%).

Majorarea cu 0,7% a cifrei de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie brută, în ianuarie 2024 faţă de ianuarie 2023, s-a produs pe fondul creşterii cifrei de afaceri din activităţile de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei (+15,7%) şi din activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe (+1,3%). Scăderi au înregistrat activităţile de transporturi (-7,6%), activităţile de comunicaţii (-4,1%) şi alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (-2,2%).

Cifra de afaceri netă (exclusiv TVA) se calculează prin însumarea veniturilor facturate rezultate din vânzări de bunuri, vânzări de mărfuri, executarea de lucrări şi prestarea de servicii, mai puţin rabaturile, remizele şi alte reduceri acordate clienţilor. Nu sunt incluse în cifra de afaceri: valoarea ambalajelor restituite după livrare; accizele; subvenţiile primite de la autorităţile publice sau instituţii ale UE; vânzarea propriilor terenuri şi a activelor fixe; rabaturile, remizele şi alte reduceri acordate clienţilor.

 

 

 

CITEȘTE ȘI:

În orele de vârf, șoferii bucureșteni pierd anual în trafic 150 de ore

ZF redenumește Divizia de Sisteme de Siguranță Pasivă în ZF LIFETEC

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Exporturile de mijloace de transport
Transporturi

Exporturile de mijloace de transport, în creștere cu 7% în primele 4 luni din 2024

Exporturile de mijloace de transport au crescut cu 7% în primele 4...

taximetrie
Transporturi

Consiliul Concurenţei doreşte o liberalizare a pieţei de taximetrie

Consiliul Concurenţei doreşte o liberalizare a pieţei de taximetrie, soluţia fiind, pe...

Star Taxi
Transporturi

Star Taxi își extinde serviciile în alte patru orașe. Are și un serviciu disponibil pentru companii

Star Taxi, cea mai mare aplicație de transport dezvoltată de o companie...

afacerile din transporturi
Transporturi

Afacerile din transporturi au scăzut cu 6,5 % în primele 2 luni din 2024

În primele două luni din 2024, cifra de afaceri din serviciile de...