Advertisement
Afacerile din transporturi
Home Transporturi Afacerile din transporturi, în creștere cu 16,7% în primele 4 luni din 2023

Afacerile din transporturi, în creștere cu 16,7% în primele 4 luni din 2023

Afacerile rezultate din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor au crescut cu 17,5%, ca serie brută, în primele patru luni ale anului, comparativ cu intervalul similar din 2022, conform datelor publicate, miercuri, de Institutul Naţional de Statistică (INS). Afacerile din transporturi au avansat cu 16,7%

În perioada ianuarie – aprilie 2023 au fost înregistrate creşteri ale cifrei de afaceri în: alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (+21,5%), activităţile de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei (+18,4%), activităţile de transporturi (+16,7%), activităţile de comunicaţii (+4%) şi activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe (+3,3%).

De asemenea, ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, afacerile din serviciile de piaţă prestate, în principal, întreprinderilor s-au majorat, în termeni nominali, cu 19,4%. Afacerile din transporturi  au urcat cu 17,8%

Potrivit INS, raportat la luna aprilie din 2022, în aprilie 2023, cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, ca serie brută, a crescut cu 15,9%, datorită activităţilor din activităţile de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei (+25,8%), altor servicii furnizate în principal întreprinderilor (+20,6%), activităţilor de transporturi (+9,8%) şi activităţilor de comunicaţii (+3,3%). Pe de altă parte, activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe au scăzut cu 3,5%.

Ca serie ajustată, afacerile pe acelaşi segment de activitate au crescut, în termeni nominali şi pe ansamblu, cu 18,5%, de la an la an. Afacerile din transporturi au avansat cu 12,5%.

Datele INS mai arată că în aprilie 2023 față de luna anterioară, cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor s-a diminuat ca serie brută (-6%), dar a crescut ca serie ajustată (+0,7%).

Rezultatele negative consemnate în perioada analizată, ca serie brută, au fost determinate de scăderea cifrei de afaceri în: activităţile de transporturi (-13,2%), activităţile de comunicaţii (-5,2%), alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (-2,5%) şi activităţile de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei (-0,9%). Totuşi, activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe au înregistrat o creştere, de la lună la lună, cu 2,3%.

 

 

 

CITEȘTE ȘI:

Poșta Română își extinde flota cu 29 de utilitare prin Rabla Clasic

Concursul de Eleganţă Sinaia. 43 de automobile şi motociclete de epocă – prezentate la Castelul Peleş

 

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

navele de croazieră
Transporturi

Navele de croazieră de lux ale Europei emit oxizi de sulf ca 1 miliard de autovehicule. Studiu T&E

Poluarea produsă de navele de croazieră în jurul porturilor a depășit cu...

centru logistic regional
Transporturi

România, un potențial centru logistic regional. Opinie Gebrüder Weiss

Potrivit Gebrüder Weiss, România are potențial de a deveni un centru logistic...

trenul metropolitan
Transporturi

Trenul metropolitan din regiunea București – Ilfov va fi extins spre Scroviștea și Fundulea

Trenul metropolitan, care circulă în prezent doar pe ruta Gara de Nord...

trenuri electrice
Transporturi

România primește peste 52 mil. euro pentru achiziționarea a 37 de trenuri electrice

Peste 52 de milioane euro din Fondul european de dezvoltare regională vor...