Advertisement
afacerile din transporturi
Home Transporturi Afacerile din transporturi au crescut cu 17,8% în primul trimestru din 2023

Afacerile din transporturi au crescut cu 17,8% în primul trimestru din 2023

Afacerile din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor au crescut cu 17,8%, în primul trimestru al anului, comparativ cu acelaşi interval din 2022, arată datele publicate, vineri, de Institutul Naţional de Statistică (INS). În transporturi, avansul a fost de 18,7%.

Potrivit INS, În perioada 1 ianuarie -31 martie 2023 comparativ cu perioada similară de anul trecut, cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie brută, a crescut, în termeni nominali, pe ansamblu, cu 17,8%, datorită creşterilor înregistrate la cifra de afaceri din: alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (+21,7%), activităţile de transporturi (+18,7%), activităţile de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei (+15,5%), activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe (+6,1%) şi activitǎţile de comunicaţii (+4,0%).

În primul trimestru din acest an comparativ cu intervalul similar de anul trecut, cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a crescut, în termeni nominali, pe ansamblu, cu 19,5%. În transporturi, avansul a fost de 19,4%.

Martie 2023 comparativ cu februarie 2023

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie brută, în luna martie 2023, comparativ cu luna precedentă, a crescut, în termeni nominali, pe ansamblu, cu 16,0%, datorită creșterii cifrei de afaceri din activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe (+23,2%), alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (+17,6%), activităţile de transporturi (+17,5%), activităţile de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei (+14,4%) şi din activităţile de comunicaţii (+4,1%).

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna martie 2023, comparativ cu luna precedentă, a crescut, în termeni nominali, pe ansamblu, cu 1,9%. În transporturi, avansul a fost de 3,6%.

Martie 2023 comparativ cu martie 2022

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie brută, în luna martie 2023, comparativ cu luna martie 2022, a crescut, în termeni nominali, pe ansamblu, cu 16,3%, datorită creșterii cifrei de afaceri din alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (+20,6%), activităţile de transporturi (+16,1%),
activităţile de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei (+15,0%) şi din activităţile de comunicaţii (+3,9%). Activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe au scăzut cu 5,3%.

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna martie 2023, comparativ cu luna martie 2022, a crescut, în termeni nominali, pe ansamblu, cu 16,8%. În transporturi, avansul a fost de 16%.

 

 

 

 

CITEȘTE ȘI:

Mașina proprie rămâne metoda de transport preferată. Studiu PwC

Ministerul Educaţiei a lansat apelul pentru achiziția a 3.200 de microbuze electrice pentru elevi

 

 

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Afacerile din transporturi
Transporturi

Afacerile din transporturi, în creștere cu 9,4% în primele 9 luni

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor a...

Blue
Transporturi

Blue, aplicația de ride-hailing dezvoltată de Autonom, intră pe piața călătoriilor urbane cu 100 de autovehicule Tesla

Blue, brandul românesc, parte din cea mai extinsă rețea de mobilitate din...

Transportul public
Transporturi

Transportul public rămâne în continuare facilitatea cea mai importantă pentru angajați

Transportul public rămâne în continuare facilitatea cea mai importantă indiferent de generaţie,...

Strategia Naţională a Hidrogenului
Transporturi

„Strategia Naţională a Hidrogenului”. Care sunt modurile de transport vizate

Ministerul Energiei a lansat în dezbatere proiectul privind „Strategia Naţională a Hidrogenului”,...