Advertisement

transporturi
Home Transporturi Afacerile din activitățile de transporturi au scăzut cu 1,4% în 2020

Afacerile din activitățile de transporturi au scăzut cu 1,4% în 2020

Afacerile din serviciile de piata prestate in principal intreprinderilor, in termeni nominali, au crescut anul trecut fata de anul 2019 ca serie bruta cu 4,2%, insa in activitatile de transporturi, cifra de afaceri s-a diminuat cu 1,4%, arata datele publicate joi de Institutul National de Statistica (INS).

Astfel, in 2020 , comparativ cu anul precedent, in termeni nominali, cifra de afaceri din serviciile de piata prestate in principal intreprinderilor, serie bruta, a crescut pe ansamblu cu 4,2%, datorita cresterilor inregistrate de cifra de afaceri din activitatile de servicii informatice si in tehnologia informatiei (23,4%), alte servicii furnizate in principal intreprinderilor (4,5%), activitatile de productie cinematografica, video, programe de televiziune; difuzare si transmitere de programe (3,6%) si activitatile de comunicatii (2,1%).

In 2020, afacerile din activitatile de transporturi au inregistrat o scadere de 2,8%, comparativ cu anul anterior.

Decembrie 2020 comparativ cu noiembrie 2020

Cifra de afaceri din serviciile de piata prestate in principal intreprinderilor, serie bruta, in luna decembrie 2020, comparativ cu luna precedenta, in termeni nominali, a crescut pe ansamblu cu 8,8% datorita cresterii cifrei de
afaceri din activitatile de comunicatii (+18,0%), activitatile de servicii informatice si in tehnologia informatiei (+15,9%) și din alte servicii furnizate in principal intreprinderilor (+13,5%).

Scaderi au inregistrat activitatile de productie cinematografica, video, programe de televiziune; difuzare si transmitere de programe (-12,1%).

In activitatile de transporturi scaderea a fost de 0,7%.

Cifra de afaceri din serviciile de piata prestate in principal intreprinderilor serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna decembrie 2020, comparativ cu luna precedenta, in termeni nominali, a crescut pe ansamblu cu 2,9%.

Decembrie 2020 comparativ cu decembrie 2019

Cifra de afaceri din serviciile de piata prestate in principal intreprinderilor, serie bruta, in luna decembrie 2020, comparativ cu luna decembrie 2019, in termeni nominali, a crescut pe ansamblu cu 11,7% datorita cresterii cifrei
de afaceri din activitatile de servicii informatice si in tehnologia informatiei (+22,0%), activitatile de productie cinematografica, video, programe de televiziune; difuzare si transmitere de programe (+12,0%), activitatile de comunicatii (+10,7%) si din alte servicii furnizate in principal intreprinderilor (+6,5%).

Potrivit INS, cifra de afaceri din activitatile de transporturi au inregistrat o creștere de 15,2%.

Cifra de afaceri din serviciile de piata prestate in principal intreprinderilor, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna decembrie 2020, comparativ cu luna decembrie 2019, in termeni nominali, a crescut pe ansamblu cu 9,4%.

Cifra de afaceri reprezinta veniturile totale inregistrate de catre o companie in perioada de referinta, provenite atat din activitatea principala, cat si din activitatile secundare exercitate de aceasta. Cifra de afaceri nu include TVA si veniturile din vanzarea sau transferul de mijloace fixe.

 

CITEȘTE ȘI:

Amanda Zhang, noul CEO al Mercedes-Benz România

45% dintre șoferi NU știu că pot încasa despăgubirea pe polița RCA fără reparația vehiculului

Peugeot e-Rifter, MPV electric cu până la 7 locuri

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Exporturile de mijloace de transport
Transporturi

Exporturile de mijloace de transport, în creștere cu 7% în primele 4 luni din 2024

Exporturile de mijloace de transport au crescut cu 7% în primele 4...

taximetrie
Transporturi

Consiliul Concurenţei doreşte o liberalizare a pieţei de taximetrie

Consiliul Concurenţei doreşte o liberalizare a pieţei de taximetrie, soluţia fiind, pe...

Star Taxi
Transporturi

Star Taxi își extinde serviciile în alte patru orașe. Are și un serviciu disponibil pentru companii

Star Taxi, cea mai mare aplicație de transport dezvoltată de o companie...

afacerile din transporturi
Transporturi

Afacerile din transporturi au scăzut cu 6,5 % în primele 2 luni din 2024

În primele două luni din 2024, cifra de afaceri din serviciile de...