Adina Vălean, viitorul comisar european pentru Transporturi

Europarlamentarul Adina Vălean a fost acceptată de preşedintele ales al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, pentru a prelua funcţia de comisar european pentru Mobilitate şi Transporturi.adina vălean

Guvernul Orban a propus doi candidaţi, europarlamentarii Adina Vălean şi Siegfrid Mureşan, însă preşedinta Comisie Europene a ales-o pe eurodeputată pentru a realiza o paritate de gen în cadrul Executivului comunitar.

Alegerea comisarului pentru Mobilitate şi Transporturi a pus capăt speculaţiilor potrivit cărora România şi Ungaria ar putea face schimb de portofolii.

În Parlamentul European, Adina Vălean a fost preşedintele comisiei Comisiei pentru mediu, sănătate publică şi siguranţă alimentară (ENVI)şi este în prezent preşedintele Comisiei pentru industrie, cercetare şi energie (ITRE).

Totodată, aceasta a fost raportor al mecanismului „Conectarea Europei” (Connecting Europe Facility), prin care este susţinută infrastructura în domeniul transporturilor, energiei şi serviciilor digitale. Prin acest proiect a lucrat la sisteme de conectare a vehiculelor şi de reducere a emisiilor de dioxid de carbon.

Adina Vălean va fi audiată în comisia de specialitate a Parlamentului European în data de 14 noiembrie 2019, zi în care vor fi supuşi întrebărilor eurodeputaţilor şi comisarul propus pentru Piaţă internă, industrie,
antreprenoriat şi IMM-uri, Thierry Breton (Franţa), precum şi cel pentru Politica europeană de vecinătate şi negocierile privind extinderea, Oliver Varhelyi (Ungaria).

Preşedinta Comisiei Europene a transmis şi Marii Britanii solicitarea de a nominaliza un comisar, în condiţiile în care Brexitul a fost amânat până la finalul lunii ianuarie 2020. Ursula von der Leyen i-a recomandat premierului Boris Johnson să nominalizeze tot o femeie.

 

CITEŞTE ŞI:

Serviciul de car-sharing Spark România adaugă în flotă modelul BMW i3

Versiunea electrică a utilitarei Opel Vivaro va fi lansată în 2020

În Capitală, vor fi montate 85 de camere pentru detecţia şi managementul traficului

 

Adaugati comentariu