Abraham Schot preia temporar frânele Audi

Consiliul de Supraveghere al Audi a decis să îl însărcineze temporar şi cu efect imediat pe Abraham Schot cu funcţia de Preşedinte al Consiliului de Administraţie Audi.abraham schot


Preşedintele Audi, Rupert Stadler, a fost arestat preventiv în data de18 iunie, la solicitarea Parchetului din München, pentru chestiuni legate de scandalul Dieselgate. Astfel, Stadler a solicitat Consiliului de Supraveghere să îl elibereze din funcţia de Membru al Consiliului de Administraţie al Audi şi din funcţia de Membru al Consiliului de Administraţie al Volkswagen, cerere careia i s-a dat curs temporar, până la clarificare circumstanţelor care au dus la arestarea sa.

Noul preşedinte interimar, Abraham (Bram) Schot (57 de ani) este membru al Consiliului de Administraţie al Audi şi responsabil pentru Vânzări şi Marketing din 1 septembrie 2017.

Originar din Rotterdam, acesta a absolvit Universitatea din Bradford cu un Master of Business Administration, urmând apoi cursuri suplimentare de studiu, inclusiv la Harvard Business School şi la Insead Fontainebleau Business School.

A început ca stagiar în 1986 la ABN-AMRO Bank. Un an mai târziu s-a transferat la Mercedes-Benz, unde a intrat în Programul de Management Executiv. În cadrul Mercedes Benz Olanda a deţinut numeroase funcţii, inclusiv Assistant Sales Manager pentru Vehicule Comerciale, şef de strategie şi planificare corporativă, precum şi director de marketing pentru divizia Vehicule Comerciale. În 1998, Bram Schot a devenit director general al grupului Mercedes Car pentru DaimlerChrysler Olanda. În 2003, a preluat funcţia de preşedinte şi CEO al DaimlerChrysler Olanda.

 

Citiţi articolul integral pe www.autoexpertindustry.ro

Adaugati comentariu