A fost lansată licitația pentru finalizarea Studiului de Fezabilitate destinat Autostrăzii Brașov-Bacău

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a transmis, miercuri, spre publicare în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, Anunțul de Participare pentru lansarea procedurii de achiziție publică privind finalizarea Studiului de Fezabilitate pentru Autostrada Brașov-Bacău, a anunțat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.Bacău

Termenul limită pentru depunerea ofertelor a fost stabilit pentru16 ianuarie 2023.

Studiul de Fezabilitate trebuie să fie finalizat în 24 de luni de la semnarea noului contract, care are o valoare estimată de 45 de milioane de lei, fără TVA.

CNAIR a menționat, în luna iulie, că pentru urgentarea finalizării Studiului de Fezabilitate și a Proiectului Tehnic pentru Autostrada Brașov – Bacău, în documentația pentru noua procedură de licitație, se vor regăsi inclusiv informațiile deja cunoscute, printre care și varianta de traseu finală, identificată deja înainte de rezilierea contractului cu Asocierea Search Corporation – Primacons Group.

Autostrada Brașov – Bacău are ca scop asigurarea unei legături rutiere de înaltă calitate între regiunile Moldova și Transilvania.

Proiectul va asigura realizarea unui sector de autostradă ce va face legătura între orașele Brașov și Bacău, indicativ A13, pe traseul Brașov – Târgu Secuiesc – Onești – Bacău.

Având în vedere prioritizarea proiectelor realizată în cadrul Planul Investițional, proiectul este cuprins în strategia de finanțare în cadrul noului Program Operațional Transport (POT) 2021- 2027.

 

 

CITEȘTE ȘI:

AFM prelungește înscrierea în programele Rabla 2022 până la 31 ianuarie 2023

Lanţurile de aprovizionare sunt un sprijin pentru economia României. Studiu EY

 

 

 

Adaugati comentariu