Advertisement

microbuze electrice
Home Finanţare Licitație pentru achiziționarea a 150 de microbuze școlare

Licitație pentru achiziționarea a 150 de microbuze școlare

Ministerul Dezvoltării a publicat pe platforma de achiziții publice licitația pentru cumpărarea unui număr de 150 de microbuze școlare, termenul limită pentru depunerea ofertelor fiind data de 11 iunie 2021.

Potrivit anunțului de participare, autovehicule au 16+1 locuri pe scaune și sunt destinate exclusiv transportului elevilor din învățământul preuniversitar de stat.

Valoarea estimată a contractului este de 22,79 milioane de lei, fără TVA, iar termenul de livrare este de maxim 3 luni de la data primirii ordinului de începere a contractului, dar nu mai târziu de 10 decembrie 2021.

În criteriul de atribuire, prețul are o pondere de 80%, iar perioda de garanție extinsă, de 20%.

Potrivit Ministerului Dezvoltării, garanția funcționării autovehiculelor destinate exclusiv transportului elevilor este de minimum 150.000 km sau minimum 5 ani (care condiție se îndeplinește prima), de la data punerii în exploatare. Numărul minim de ani pentru garanția extinsă, care va fi punctată, este de 1 an sau 30.000 km, suplimentar perioadei de garanție obligatorie, iar numărul maxim este de 5 ani sau 150.000 km, suplimentar perioadei de garanție obligatorie. Orice ofertă cu un număr de ani extinsă mai mare de 5 ani sau 150.000 km, suplimentar perioadei de garanție obligatorie nu va fi punctată suplimentar.

Garanția de participare solicitată este de 227.900 lei, valoare ce nu depășește 1% din valoarea estimată a contractului de achiziție publică, iar garanția de bună execuție are un cuantum de 10% din valoarea contractului fără TVA.

În luna martie, Ministerul Mediului a anunțat că, în colaborare cu Ministerul Dezvoltării, va aloca un buget de 600 de milioane de lei pentru reînnoirea parcului auto de microbuze şcolare.

„Alături de finanţarea transportului public electric, în colaborare cu Ministerul Dezvoltării, am decis să deschidem o linie de finanţare pentru schimbarea parcului auto la microbuzele şcolare. Este un parc învechit, care are un impact negativ asupra mediului. Am alocat un buget de 600 de milioane de lei pentru  microbuze școlare noi, astfel încât între 2.500 şi 3.000 de şcoli să poată să beneficieze, printr-un program multianual, de acestea microbuze. Ultima achiziţie a fost derulată de Ministerul Dezvoltării, iar, după aceea, aceste microbuze au fost predate la şcoli sau la autorităţile publice locale. Vom merge pe acelaşi sistem, cu o colaborare între cele două ministere, astfel încât procesul să fie mai uşor de derulat şi să nu avem blocaje din cauza solicitărilor multiple. Sper ca în maximum doi ani să putem asigura schimbarea completă a parcului de microbuze școlare şi să avem microbuze cu motorizare care nu are impact atât de negativ asupra poluării aerului. Vom merge pe sisteme alternative de combustibili”, declara la momentul respectiv ministrul Mediului, Tanczos Barna.

 

CITEȘTE ȘI:

Fonduri europene pentru 9 noduri rutiere pe autostrazile A1, A2 și A3

Barometrul trimestrial Coface: SUA conduce revenirea globală

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Delgaz Grid
Finanţare

Mega-flotă de 166 autovehicule pentru compania Delgaz Grid

Compania Delgaz Grid, parte a grupului E.ON România. specializată în producerea, transportul...

Star Taxi
Transporturi

Star Taxi își extinde serviciile în alte patru orașe. Are și un serviciu disponibil pentru companii

Star Taxi, cea mai mare aplicație de transport dezvoltată de o companie...

afacerile din transporturi
Transporturi

Afacerile din transporturi au scăzut cu 6,5 % în primele 2 luni din 2024

În primele două luni din 2024, cifra de afaceri din serviciile de...

Gara de Nord - Gara Progresul
Transporturi

Licitație pentru extinderea magistralei de metrou M4, Gara de Nord – Gara Progresul

Primăria Sectorului 4 din București, în calitate de lider de asociere, alături...