A fost deschis traficul rutier pe pasajul suprateran de la Domnești
Domnești

Vineri, 11 noiembrie 2022, începând cu ora 12:00, a fost deschis traficul rutier pe pasajul suprateran de la Domnești, a anunțat Compania națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Pasajul Suprateran Domnești are o lungime de 0.536 km și lucrările au fost finanțate prin POIM, Fonduri Externe Nerambursabile 2014-2020, cu valorea de 91.552.381,90 lei fără TVA.

Antreprenorul desemnat să realizeze acest proiect a fost Asocierea Straco Group – Comnord – Specialist Consulting.

Având în vedere că liderul Asocierii, Straco Grup, a intrat în procedură de insolvență, și neavând capacitatea financiară pentru continuarea lucrărilor, s-a găsit o soluție de includere a unui subantreprenor, respectiv Tracon, care în luna decembrie 2020, a preluat lucrările asumându-și finalizarea lucrărilor de construcție a Pasajului Domnești.

”Este un moment așteptat de ani de zile atât de cei care locuiesc în zonă, cât și de cei care tranzitează Centura Capitalei. Prin deschiderea circulației pe acest pasaj este eliminat un punct de blocaj care, mulți ani, a provocat disconfortul celor din trafic din cauza intersectării la nivel a Centurii București. După deschiderea circulației inclusiv pe pasajele Berceni și Oltenița, ambuteiajele din traficul rutier în zona de sud a Bucureștiului vor fi eliminate”, a afirmat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

Pasajul suprateran de la Domnești, configurat sub formă de sens giratoriu suspendat, se află la intersecția dintre Strada Prelungirea Ghencea – DJ602 și Centura București.

 

 

CITEȘTE ȘI:

Comisia Europeană propune noi standarde Euro 7 pentru a reduce emisiile poluante de la vehicule

Puterea medie de cumpărare a românilor, cu 51% sub media europeană. Studiu GfK

 

 

Adaugati comentariu