A demarat construcția Drumului Expres Brăila – Galați

Au început lucrările la Drumul Expres ce leagă Brăila de Galați, în lungime de 11 km, fiind prevăzute 2 benzi pe fiecare sens de circulație. Construcția mai cuprinde trei poduri, două viaducte și un pasaj.
Brăila

”Am participat în aprilie la semnarea acestui contract extrem de important pentru conectarea celor 2 orașe și pentru dezvoltarea economică a regiunii, o alternativă rapidă și sigură la actualul DN 22B de pe digul Dunării. Deocamdată se decopertează stratul vegetal, iar în următoarele zile se va continua cu stabilizarea terenului și cu fundațiile forate ale viitorului pod de 1,8 km peste Siret și complexul feroviar din zona Galați”, a arătat fostul ministru al Transporturilor, Cătălin Drulă.

Constructorul șoselei este Asocierea SA&PE Construct – Spedition UMB – Technostrade, valorea contractului fiind de 371.416.131,09 lei fără TVA, cu finanțare obținută din fonduri europene nerambursabile.

Drumul Expres Brăila – Galați pornește din drumul de legătură al Podului peste Dunăre de la Brăila și se încheie la intersecția cu DN 2B, în zona Movileni.

”Dacă cei responsabili își fac treaba în timp util cu emiterea tuturor avizelor, autorizațiilor, scoaterea pădurii de pe traseu din fondul forestier, ar trebui să circulăm pe acest drum expres în anul 2023, a estimat Cătălin Drulă. Pentru conexiunea directă a acestui proiect cu cu viitoarea centură Galați, ce ar trebui să înceapă și ea în următoarele săptămâni, am cerut Companiei de Drumuri în această vară să găsească o soluție”, a adăugat Cătălin Drulă.

 

CITEȘTE ȘI:

Salariile de bază din companiile private din România vor crește în medie cu 8,1% în 2022

Senatorii vor să conducă mașini hibride. Licitație pentru 17 autoturisme ”verzi”

 

 

Adaugati comentariu