Advertisement

Citroen
Home Piaţa auto Vehicule comerciale uşoare CITROEN Type Holidays. Călătorește cu stil

CITROEN Type Holidays. Călătorește cu stil

Citroen a dezvăluit un nou concept în stil retro care aduce un omagiu clasicului model Type H din anii ’40. Este vorba despre Type Holidays, un campervan modern bazat pe modelul de serie SpaceTourer.

Caravan Salon de la Düsseldorf a reprezentat momentul la care Citroen a decis să prezinte un vehicul care duce arta călătoriilor într-o zonă specială. Și aceasta pentru că exercițiul de stil numit Type Holidays nu este neapărat un preview al unui model de serie. Deși, să nu uităm, constructorul ne-a propus deja și-n versiune de serie reinterpretări ale clasicului Type H, astfel că nu este exclus ca o astfel de decizie să ia și acum. Însă, până ce vom afla dacă se va lua o astfel de hotărâre, un alt lucru este cert. Mai exact, constructorul francez insistă că noul concept anunță o nouă gamă de modele create pentru aventuri în aer liber, care vor face parte dintr-o serie botezată Holidays, și despre care ar trebui să avem mai multe detalii spre sfârșitul anului.

O serie a cărei apariție nu trebuie să mire. De când a fost fondat, Citroen este un brand popular care promovează libertatea de mișcare și are know-how-ul necesar pentru a dezvolta modele practice, ingenioase și accesibile, care sunt sinonime cu evadarea în natură și petrecerea timpului liber. De altfel, legitimitatea recunoscută a Citroen în lumea agrementului îl face un jucător cheie pe piață: este al doilea cel mai mare furnizor de vehicule cu motorhome din Europa. Astfel că era firesc să-și consolideze angajamentul în această zonă, mai cu seamă că piața este într-o creștere rapidă. Faptul că vorbim despre modele pe care le poți folosi pe întreaga durată a anului, au dimensiuni care nu-ți dau bătăi de cap nici în oraș, a făcut să se ajungă la vânzări de aproximativ 90.000 de vehicule noi în fiecare an în Europa – adică mai mult de jumătate din totalul vânzărilor de vehicule de agrement. Mai mult, conceptul „Van life”, foarte popular în rândul tinerilor, oferă libertate nelimitată de a călători, dar cu toate elementele esențiale de confort de care aveți nevoie, la un buget competitiv.

Citroen

Ori, dacă pornim de la această idee, designul modern al SpaceTourer este o invitație firească de a călători într-un mod diferit, singur sau alături de familie ori prieteni. Și aceasta pentru că oferă spațiu, confort, funcționare silențioasă, două uși laterale glisante pentru acces facil și ventilație, o fereastră a hayonului cu deschidere independentă și multe altele. Iar Citroen, care făcuse deja câteva incursiuni pe teritoriul camperului, cu vehicule concept precum Hyphen, Rip Curl și The Citroënist, merge mai departe. Și nu o face oricum, ci printr-o reinterpretare a lui SpaceTourer într-o manieră retro, amintind de legendarul Type H, rezultatul unei colaborări cu italienii de la Castelani, cu care, de altfel, așa cum aminteam, au mai creat și alte versiuni ”neo-retro”. Iar noul produs, ca și precedentele, iese cu adevărat în evidență, atât prin designul său unic, cu zona frontal ascuțită, sigla uriașă încorporată în grilă, și farurile rotunde, amintind de celebrul ”Tube”, cât și prin culoarea sa, o nuanță specială de argintiu, care imită metalul nevopsit.

Citroen

Tot la exterior, tema de design retro este completată și de către jantele de oțel vopsite în alb și cu capace cromate montate în centrul lor. Evident, fiind un campervan, noul concept este dotat și cu un plafon retractabil, care poate fi folosit ca un loc de relaxare sau de dormit.

Citroen

Citroën a apelat la unul dintre cei mai importanți specialiști din lume pentru a echipa autoutilitara. Este vorba despre Bravia Mobil. Această companie slovenă a oferit Citroën Type Holidays toate echipamentele necesare pentru o experiență de călătorie ideală:

  • Un acoperiș vertical care vă permite să stați vertical în spațiul de locuit din interiorul Citroën Type Holidays și care adăpostește un pat mare pentru a găzdui două persoane în modul de noapte.
  • O bancă pe două rânduri care se deschide pentru a forma un pat confortabil pentru două persoane. Și această bancă este complet detașabilă pentru a elibera spațiu de depozitare.
  • Două scaune din față care se rotesc spre zona de locuit a vehiculului.
  • O chicinetă completă (zonă de gătit, chiuvetă, frigider)
  • O masă pliabilă pentru luat masa sau lucru și mai multe dulapuri pentru depozitarea bunurilor.
  • Un sistem de încălzire Webasto pentru a asigura o temperatură optimă la bord.

Citroen

 

(Articol publicat în revista Flote Auto, septembrie 2023)

 

 

CITEȘTE ȘI:

Noi restricții de circulație pe Podul peste brațul Borcea, pentru finalizarea lucrărilor de reabilitare

Circulaţia pe Transfăgărăşan şi Transalpina se închide de luni, 6 noiembrie

 

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Vehicule comerciale uşoare

Mercedes-Benz Vans: Decenii de inovație și aniversări

Autovehiculele comerciale ușoare Mercedes-Benz au fost actori importanți în multe industrii, de...

Vehicule comerciale uşoare

Renault Master câștigă titlul de Van of the Year 2025

Lui Renault Master i s-a acordat premiul în cadrul ceremoniei International Van...

Vehicule comerciale uşoare

Opel Movano HYDROGEN: „O ofertă și mai puternică“

Movano HYDROGEN sărbătorește premiera mondială la IAA Transportation. Reumplere cu hidrogen pentru...

Vehicule comerciale uşoare

Renault prezintă la IAA Transportation 2024 un concept car și Master H2-Tech Prototype

Renault va fi prezent la evenimentul IAA Transportation de la Hanovra, între...