Advertisement

Home Piaţa auto Industrie auto Carlos Ghosn, dezvăluiri din închisoare

Carlos Ghosn, dezvăluiri din închisoare

Fostul preşedinte al Nissan, Mitsubishi şi Renault, Carlos Ghosn, a declarat, într-un interviu acordat din închisoare jurnaliştilor de la cotidianului financiar japonez Nikkei, că acuzaţiile aduse împotriva sa sunt rezultatul „unui complot şi al trădării” din partea directorilor de la Nissan, care se opun planului său, vizând o mai mare integrare între constructorul auto francez Renault şi cei doi parteneri japonezi.

Potrivit lui Carlos Ghosn, planul care viza integrarea Renault, Nissan şi Mitsubishi a fost discutat în luna septembrie 2018, cu directorul Nissan, Hiroto Saikawa, care, însă, s-a opus ca la discuţii să fie prezent şi directorul general de la Mitsubishi Motors, Osamu Masuko,

În timpul interviului, Ghosn a respins acuzaţiile de nereguli financiare care i se aduc, precizând că plăţile de care a beneficiat au fost făcute dintr-un fond de rezervă aflat la dispoziţia directorului general, subliniind că patru oficiali au aprobat plăţile făcute.

Cu privire la societatea mixtă Nissan-Mitsubishi B.V., Ghosn a spus că aceasta a fost înfiinţată în scopul realizării de sinergii între partenerii alianţei şi nu în scopul efectuării de plăţi, adăugând că acuzaţiile privind efectuarea unor plăţi incorecte sunt o „distorsionare a realităţii”.

Cu privire la acuzaţiile privind achiziţionarea unor proprietăţi de lux în Rio de Janeiro şi Beirut, care, potrivit Nissan, au fost plătite în mod incorect printr-o subsidiară, Ghosn a susţinut că aceste achiziţii au fost aprobate de departamentul juridic al Nissan.

Ghosn a justificat achiziţionarea acestor case pe motiv că avea nevoie de un loc sigur unde să poată lucra atât în Brazilia cât şi în Liban.

Chiar dacă Tribunalul din Tokyo a respins, în repetate rânduri, cererea de eliberare pe cauţiune depusă de Carlos Ghosn, considerând că acesta ar putea fi tentat să se sustragă justiţiei japoneze, Ghosn a insistat, astăzi, că nu există riscul să fugă sau să distrugă dovezi.

„Nu voi fugi. Mă voi apăra. Toate dovezile sunt la Nissan iar Nissan interzice tuturor angajaţilor să vorbească cu mine”, a declarat Ghosn.

Carlos Ghosn a fost arestat în Japonia pe 19 noiembrie 2018, fiind bănuit de o serie de nereguli financiare în calitate de preşedinte al constructorului auto japonez Nissan, partenerul Renault.

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Volkswagen
Industrie auto

Volkswagen și-ar putea reduce forța de muncă cu 10% în Germania

Confruntat cu dificultăți financiare semnificative pe fondul unei tranziții incerte la modelele...

continental
Industrie auto

Peste 120 de elevi noi s-au alăturat companiei Continental în clasele din învățământul profesional dual

Peste 400 de elevi au început anul școlar susținuți de sediile Continental...

nio
Industrie auto

Constructorul auto chinez Nio ar vrea să preia fabrica Audi de la Bruxelles

Într-un climat tensionat la Bruxelles cauzat de anunțul din luna iulie privind...

Nokian Tyres
Industrie auto

Nokian Tyres a inaugurat la Oradea prima fabrică de anvelope din lume cu zero emisii de CO2

Nokian Tyres a inaugurat fabrica de anvelope pentru autoturisme din Oradea, care...