9 oferte pentru tronsonul I din autostrada Sibiu – Piteşti

Nouă companii şi asocieri au depus oferte pentru proiectarea şi execuţia primei secţiuni a autostrăzii Sibiu - Piteşti, cuprinsă între Sibiu şi Boiţa, valoarea estimată a proiectului fiind de 765,839 milioane de lei.
Ploiești - Brașov

Potrivit CNAIR, joi s-a încheiat perioada în care puteau fi depuse oferte pentru proiectarea şi execuţia tronsonului Sibiu – Boiţa (km 0+000 – km 13+170), care va traversa Carpaţii.

CNAIR a primit nouă oferte de la următorii constructori:

  • Astaldi SpA,
  • Construcţii SA,
  • Asocierea SC Impresa Pizzarotti&C SpA – SC Pizzarotti SA,
  • Asocierea Itinera SpA – SC Retter Projectmanagement SRL,
  • Porr Construct SRL,
  • Societa Italiana per Condotte d’Acqua SpA,
  • Asocierea SC Spedition UMB SRL – SC Tehnostrade SRL – Aktor Technical Societe Anonyme (Aktor SA),
  • Asocierea Tirrena Scavi SpA – Toto SpA Costruzioni Generali,
  • Asocierea Trameco SA – Vahostav S.K. a.s. – Construcţii Erbaşu SA – East Water Drillings SRL.

Valoarea estimată a proiectului, fără TVA, este de 765.838.999,48 lei, iar durata contractului este de 108 luni, din care 12 luni perioada de proiectare, 36 de luni perioada de execuţie a lucrărilor şi 60 de luni perioada de garanţie.

Lotul 1 al autostrăzii Sibiu – Piteşti, aferent secţiunii 1, cuprins între km 0+000 şi km 13+170, va începe în zona localităţii Şelimbăr, la intersecţia cu centura Sibiu. Aliniamentul va continua la vest de DN7, în paralel cu acesta, fiind amplasat într-o zonă colinară până la km 6, în zona localităţii Veştem.

În continuare, traseul autostrăzii va traversa la vest de Tălmaciu, drumul judeţean DJ 105G, Avrig – Marsa – Tălmaciu – Sadu, până în zona Boiţa, unde este prevăzut un nod rutier ce asigură conectivitatea temporară a autostrăzii Sibiu – Piteşti cu DN7.

Autostrada Sibiu – Piteşti este o parte importantă a coridorului 4 Pan-European, care traversează România de la Vest la Est.

Potrivit CNAIR, vineri se încheie şi termenul limită până la care operatorii economici pot depune oferte pentru proiectarea şi execuţia secţiunii 5 a autostrăzii Sibiu – Piteşti, cuprinsă între localitatea Curtea de Argeş şi actuala centură a municipiului Piteşti.

 

 

Adaugati comentariu