Advertisement

New Kopel Car Import
Home Transporturi 48 de autobuze electrice BYD vor fi furnizate de New Kopel Car Import către municipiul Bacău

48 de autobuze electrice BYD vor fi furnizate de New Kopel Car Import către municipiul Bacău

New Kopel Car Import, parte a SIXT Group Romania, a semnat cu municipiul Bacău un Acord – Cadru pentru furnizarea a 48 de autobuze electrice de 12 m, 48 de stații de reîncărcare lentă și 16 stații de reîncărcare rapidă, cu o valoare totală a invesției de 145,1 milioane lei.

Potrivit New Kopel Car Import, aceasta este cea mai importantă licitație câștigată anul acesta de companie, după cele din Constanța – 20 autobuze, Buzău – 9 autobuze și Aeroportul din Cluj – un autobuz electric, special proiectat pentru servicii aeroportuare în vederea transferului pasagerilor între terminale și aeronave, fiind o premieră națională.

Cele 48 de autobuze au termen de livrare de 11 luni și sunt model BYD K9UD, din tipodimensiunea de 12 m, cu podea complet coborâtă, capacitate de transport de 88 de pasageri (din care 35 pe scaue) și cu facilități pentru accesul persoanelor cu dizabilități. Mijloacele de transport în comun sunt echipate cu sisteme de climatizare/încâlzire, informare și numărare călători, precum și cu echipamente de supraveghere video și de gestiune/management al vehiculelor.

Autobuzele BYD K9UD au o autonomie de transport de minimum 200 km în condiții reale de trafic specifice municipiului Bacău (vară/iarnă, încărcare la capacitate maximă) și vor fi produse în fabrica BYD din Komarom (Ungaria).

Conform New Kopel Car Import, autobuzele electrice BYD sunt extrem de performante prin autonomia lor ridicată și prin capacitățile de încărcare, traduse prin costurile reduse de infrastructură și de încărcare, garanția extinsă a bateriilor și a sistemelor, precum și performanțele eficiente ale frânării regenerative. Gama autobuzelor BYD cuprinde tipodimensiuni de la 8,7 metri, 10 metri, 12 metri, autocare de 13 metri, până la cele articulate de 18 metri.

New Kopel Car Import face parte din SIXT Group Romania și este importator unic al autobuzelor BYD în România, încă din 2018.

Fondată in 1995, BYD este o companie de înaltă tehnologie, care a înființat peste 30 de parcuri industriale pe 6 continente și a contribuit semnificativ la evoluția unor industrii precum electronice, auto, energie regenerabilă și tranzit feroviar. Cu accent pe achiziția, stocarea și aplicarea energiei, compania oferă soluții energetice noi, cu zero emisii. BYD este cel mai mare producător de autobuze electrice din lume, cu peste 80.000 de unități livrate.

 

 

 

CITEȘTE ȘI:

Ministerul Energiei a lansat în dezbatere publică Ghidul de finanțare pentru programul Electric Up! 2

ANPC a decis închiderea, temporară, a patru benzinării din rețeaua Lukoil

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Afacerile din transporturi
BusinessTransporturi

Afacerile din transporturi au scăzut cu 7% în primele 4 luni din 2024

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor a...

Exporturile de mijloace de transport
Transporturi

Exporturile de mijloace de transport, în creștere cu 7% în primele 4 luni din 2024

Exporturile de mijloace de transport au crescut cu 7% în primele 4...

taximetrie
Transporturi

Consiliul Concurenţei doreşte o liberalizare a pieţei de taximetrie

Consiliul Concurenţei doreşte o liberalizare a pieţei de taximetrie, soluţia fiind, pe...

Star Taxi
Transporturi

Star Taxi își extinde serviciile în alte patru orașe. Are și un serviciu disponibil pentru companii

Star Taxi, cea mai mare aplicație de transport dezvoltată de o companie...