Advertisement

Home Finanţare CNAIR a cumpărat 103 autobasculante Ford pentru deszăpezire

CNAIR a cumpărat 103 autobasculante Ford pentru deszăpezire

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a anunţat recepţia a 103 autobasculante Ford 3542D, vehicule care vor fi uilizate inclusiv pentru deszăpezirea autostrăzilor şi drumurilor naţionale.

Autobasculantele Ford vor fi intra în dotarea Direcţiilor Regionale de Drumuri şi Poduri din Bucuresti, Constanţa, Craiova, Braşov, Iaşi, Timişoara şi Cluj.

Vehiculele, cu o configuraţie a tracţiunii tip 6X4, sunt dotate cu lamă pentru îndepărtarea zăpezii şi răspânditor pentru materiale antiderapante şi vor fi folosite inclusiv pentru alte activităti specifice CNAIR S.A, ca de exemplu transportul agregatelor destinate staţiilor de asfalt şi al asfaltului produs de acestea.

Valoarea contractului pentru cele 103 utilaje este de aproximativ 9.800.000 euro, fără TVA şi include un pachet de servicii asociat care urmează să se deruleze pe parcursul următorilor 2 ani.

Achiziţia acestor noi vehicule se înscrie în planul de retehnologizare a CNAIR, demarat în anul 2014, care prevede redotarea companiei cu o nouă gamă de maşini şi utilaje specifice lucrărilor de reparaţii şi de întreţinere a drumurilor.

Planul pus în aplicare prin Directia Mecanizare presupune achiziţionarea anuală şi etapizată a mai mult de 1000 de maşini si utilaje, până la această dată fiind achiziţionate peste 850 de utilaje.

Această nouă achizitie reprezintă o continuare a bunelor relaţii contractuale dintre CNAIR şi CEFIN Truks, care comercializează camioanele Ford.

CNAIR SA a mai achiziţionat în luna mai a acestui an un lot de 16 autobasculante Ford 4142D Euro 6C, destinate lucrărilor de reparaţie şi întreţinere a reţelei rutiere naţionale.

Autobasculantele Ford Trucks 3542D, 6×4, sunt dotate cu noul motor Euro 6 Ecotorq, care datorită sistemului de recirculare a gazelor de evacuare, a turbocompresorului cu geometrie variabilă, a sistemului de injecţie directă şi a unităţii de control electronic inteligent, reduce nivelului de noxe şi implicit poluarea.

Sitemul de frânare este unul performant, cu doua circuite independente, conform normelor EEC, asistenţă EBD+ABS+ASR+ATC şi frană de staţionare pe axele spate, ceea ce asigură controlul asupra oricărei manevre efectuate în orice regim de încărcătură şi în toate condiţiile de teren.

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Protecția Consumatorilor
Finanţare

Flotă de 9 mașini electrice pentru Protecția Consumatorilor, prin programul Rabla Plus

Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea Vest Timiș intenționează să achiziționeze 9...

abonamentele auto
Finanţare

Abonamentele auto vor depăși, în 5 ani, atât achiziția, cât și leasingul. Studiu PwC

În următorii cinci ani, aproape jumătate (49%) dintre consumatori spun că vor...

RAPPS
Finanţare

Flotă de 10 autoturisme 4×4 pentru dotarea parcului auto al RAPPS

Regia Autonomă Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat (RAPPS) București va achiziționa un...

autoturisme rulate
Finanţare

ANAF își înnoiește parcul auto cu 11 autovehicule prin Rabla Clasic

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) își înnoiește parcul auto cu 11...