Home Finanţare CNAIR a cumpărat 103 autobasculante Ford pentru deszăpezire

CNAIR a cumpărat 103 autobasculante Ford pentru deszăpezire

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a anunţat recepţia a 103 autobasculante Ford 3542D, vehicule care vor fi uilizate inclusiv pentru deszăpezirea autostrăzilor şi drumurilor naţionale.

Autobasculantele Ford vor fi intra în dotarea Direcţiilor Regionale de Drumuri şi Poduri din Bucuresti, Constanţa, Craiova, Braşov, Iaşi, Timişoara şi Cluj.

Vehiculele, cu o configuraţie a tracţiunii tip 6X4, sunt dotate cu lamă pentru îndepărtarea zăpezii şi răspânditor pentru materiale antiderapante şi vor fi folosite inclusiv pentru alte activităti specifice CNAIR S.A, ca de exemplu transportul agregatelor destinate staţiilor de asfalt şi al asfaltului produs de acestea.

Valoarea contractului pentru cele 103 utilaje este de aproximativ 9.800.000 euro, fără TVA şi include un pachet de servicii asociat care urmează să se deruleze pe parcursul următorilor 2 ani.

Achiziţia acestor noi vehicule se înscrie în planul de retehnologizare a CNAIR, demarat în anul 2014, care prevede redotarea companiei cu o nouă gamă de maşini şi utilaje specifice lucrărilor de reparaţii şi de întreţinere a drumurilor.

Planul pus în aplicare prin Directia Mecanizare presupune achiziţionarea anuală şi etapizată a mai mult de 1000 de maşini si utilaje, până la această dată fiind achiziţionate peste 850 de utilaje.

Această nouă achizitie reprezintă o continuare a bunelor relaţii contractuale dintre CNAIR şi CEFIN Truks, care comercializează camioanele Ford.

CNAIR SA a mai achiziţionat în luna mai a acestui an un lot de 16 autobasculante Ford 4142D Euro 6C, destinate lucrărilor de reparaţie şi întreţinere a reţelei rutiere naţionale.

Autobasculantele Ford Trucks 3542D, 6×4, sunt dotate cu noul motor Euro 6 Ecotorq, care datorită sistemului de recirculare a gazelor de evacuare, a turbocompresorului cu geometrie variabilă, a sistemului de injecţie directă şi a unităţii de control electronic inteligent, reduce nivelului de noxe şi implicit poluarea.

Sitemul de frânare este unul performant, cu doua circuite independente, conform normelor EEC, asistenţă EBD+ABS+ASR+ATC şi frană de staţionare pe axele spate, ceea ce asigură controlul asupra oricărei manevre efectuate în orice regim de încărcătură şi în toate condiţiile de teren.

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

DRPD
Finanţare

DRPD Buzău își extinde flota cu 5 autoturisme, dintre care patru mașini de teren

Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRPD) Buzău a lansat licitația pentru...

ELCEN
Finanţare

ELCEN își reînnoiește flota cu 8 autoturisme, dintre care 5 hibride

Compania Electrocentrale București (ELCEN), producător de energie electrică și termică, va achiziționa...

delgaz grid
Finanţare

Flota Delgaz Grid crește cu 33 de autovehicule cu tracțiune integrală

Compania Delgaz Grid din Târgu Mureș, specializată în producerea, transportul și distribuția...

Finanţare

Renault a livrat o flotă de 122 de ambulanțe tip A2 către IGSU

122 de vehicule Renault Master Furgon prevăzute cu dotările specifice şi echipamentele...