151 de autoturisme hibride şi electrice au fost vândute în primele cinci luni

Numărul autoturismelor ecologice vândute în România, în primele cinci luni din 2015, a ajuns la 151 de unităţi, în creştere cu 55,67% faţă de aceeaşi perioadă din anul anterior, ceea ce reprezintă echivalentul a 0,4% din totalul vânzărilor de autovehicule noi înregistrate in aceeaşi perioadă, arată statistica Asociaţiei Producătorilor şi Importatorilor de Automobile (APIA).autoturisme-hibride-si-electrice-au-fost-vandute-floteauto

Potrivit APIA, în ceea ce priveşte autoturismele hibride sau electrice, în perioada ianuarie — mai 2015, au fost vândute 151 de unităţi, dintre care şapte full electric, în creştere cu 55,67% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, când au fost vândute 97 de unităţi.

La nivelul lunii mai, statistica APIA relevă faptul că au fost vândute 59 de maşini „verzi”, mai mult cu 78,78% faţă de aceeaşi lună din anul 2014, când 33 de clienţi au achiziţionat un astfel de autovehicul.

autoturisme-hibride-si-electrice-au-fost-vandute-floteauto
Numărul autoturismelor ecologice reprezintă 0,4% din totalul vânzărilor

În ceea ce priveşte achiziţia de autovehicule prietenoase cu mediul înconjurător, România continuă să se claseze pe ultimele locuri în ierarhia europeană şi în care Norvegia, Franţa, Olanda, Marea Britanie şi Germania deţin supremaţia.

Persoanele fizice care aplică în Programul „Rabla” 2015 vor putea beneficia de un ecotichet în valoare de 6.500 de euro pentru cumpărarea unei maşini electrice sau a unui autovehicul cu grad de poluare zero, anunţa, la sfârşitul lunii aprilie, Adrian Gearâp, preşedintele Administraţiei Fondului pentru Mediu (AFM).

 

„Ne dorim ca în perioada următoare să acordăm un ecotichet în valoare de 6.500 de euro pentru cei care vor să cumpere o maşină electrică sau cu un grad de emisii de CO2 zero. Ecotichetul este valabil şi în Programul Rabla, iar momentan proiectul este în avizare externă. Bugetul acoperă 100 de ecotichete. Valoarea ecotichetului este de 20.000 de lei, de la 12.000 lei în prezent”, a explicat Adrian Gearâp.

 

 

Adaugati comentariu