Prin programul „Infrastructură verde”, Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) intenţionează să instaleze în acest an 1200 de puncte de încărcare. Ministrul Mediului spune, însă, că ritmul depinde de disponibilitatea primăriilor.
Bugetul pentru 2020 alocat programului „Infrastructură verde”, prin care sunt instalate staţii de încărcare a vehiculelor electrice în localităţi şi staţiuni are o valoare de 19 milioane de lei.
„În opinia mea, problema transportului cu maşini electrice depinde 100% de infrastructură. Problema punctelor de încărcare reduse din ţară, face ca transportul electric din România să se dezvolte cu încetinitorul. Dacă primăriile se mişcă bine şi repede putem instala până la 1200 de puncte de încărcare în 2020”, a precizat ministrul mediului Costel Alexe.
Intenţia acestuia este de a declanşa „cea mai mare reformă a infrastructurii verzi din România”, însă recunoaşte că instalarea depinde de „primării şi de ritmul lor de implicare”.
Pe de altă parte, ministrul Mediului a reamintit şi de lansarea programului de instalare a staţiilor de încărcare pe autostrăzi şi drumuri naţionale.
„Am primit deja acordul Comisiei Europene pentru acest program. Investim pe aceste rute aproape 20 de milioane de euro, în mod special pe coridorul european TEN-T. Prin acest program, vom
putea finanţa alte 1.000 până la 1.200 de puncte de încărcare.
România trebuie să poată fi traversată cu o maşină electrică de la un capăt la altul: atunci vom putea convinge populaţia să circule cu maşini cu ZERO EMISII”, a conchis ministrul Mediului.
CITEŞTE ŞI:
Profitul Daimler s-a prăbuşit cu 64%. Cum comentează analiştii
Guvernul nu agrează efectuarea ITP în străinătate
Jurnaliştii, scutiţi de la plata impozitului pe salarii şi drepturi de autor
Comentați?