10 sporturi cu motor pe care poți paria acum
motor

10 sporturi cu motor pe care poți paria acum. Cursele de mașini au ocupat mereu un loc important în industria auto. Pe lângă componenta lor de divertisment, competițiile între șoferi au avut și rolul de a impulsiona dezvoltarea unor autovehicule mai rapide și mai avansate, motivând cercetătorii din acest domeniu să inoveze în mod constant. În același timp, cursele de mașini au atras încă de la început interesul pariorilor – ce poate fi mai palpitant decât să încerci să preconizezi cine va câștiga o cursă de mașini? Iată 10 tipuri de curse de mașini pe care poți paria:

  1. Formula 1

Cursele de Formula 1 se desfășoară pe străzi și includ curbe frecvente și dificile. Aceste mașini accelerează foarte rapid, dar per ansamblu circulă cu viteze mai mici decât mașinile tip Indy.

  1. Variații ale Formula 1

Acestea includ Formula 2 și Formula 3, tipuri de curse cu care încep de obicei șoferii care vor să ajungă în Formula 1. În Formula 2 și 3 se folosesc autovehicule identice, cu motoare care dezvolta 620, respectiv 380 de cai putere. Formula E, pe de altă parte, cuprinde curse la care participă doar mașini electrice.

  1. Curse de mașini Indy (open wheel)

Cursele de mașini Indy sunt versiunea americană a Formulei 1, cu diferențe precum cursele mai lungi, costul mai redus al vehiculelor, și viteza mai mare atinsă în timpul întrecerilor.

  1. Curse drag

Este una dintre cele mai vechi feluri de curse de mașini, în care doi adversari se întrec pentru a vedea care ajunge primul la linia de finiș.

  1. Curse de karturi

Cu cât un mecanism este mai simplu, cu atât este mai eficient. De aceea, karturile rămân atât de populare, deși sunt alcătuite doar dintr-un șasiu și un motor – plus că sunt foarte ieftine.

  1. Raliuri

Raliurile au loc pe drumuri accidentate și acoperite cu noroi, nisip, sau pământ. Aceste curse au loc pe tot parcursul anului, în cele mai dificile condiții. În aceste curse, șoferii se bazează mult și pe ajutorul pasagerului din dreapta sau a copilotului.

  1. Curse de mașini de stoc

Denumirea de mașini de stoc vine pe de vremea prohibiției, când infractorii se foloseau de mașini rapide care erau deghizate sub aparența unor vehicule obișnuite, de stoc. În ziua de astăzi, NASCAR este forța dominantă în cursele de mașini de stoc în America de Nord, iar mașinile au în continuare aspectul unor vehicule obișnuite.

  1. Curse de mașini de producție

Una dintre cele mai ușoare intrări în lumea curselor este prin intermediul curselor de mașini de producție, adică acele mașini pe care le conducem zi de zi. În afară de câteva echipări suplimentare pentru siguranța șoferului, mașinile care participă la aceste curse sunt în mare parte nemodificate.

  1. Curse de supercars

Categoria de curse de supercars se desfășoară în Australia și în Noua Zeelandă. Mașinile care participă la curse supercars sunt făcute la comandă, au șasiu special și componente de control pentru a asigura șanse egale pentru participanți.

  1. Motociclism

Cursele de motociclete sunt la fel de spectaculoase, dacă nu chiar mai spectaculoase, decât cursele de mașini. Principalele tipuri de curse de motociclete sunt curse de stradă, speedway, motocross, curse de drag, curse pe gheață și urcușuri la deal.

Tu ce sporturi cu motor urmărești?

Adaugati comentariu