Viitorul SUV Dacia cu 7 locuri spionat!

Britanicii de la AutoExpress au furnizat fotografii spion cu viitorul SUV Dacia cu 7 locuri, model care va înlocui Lodgy. 

Acest SUV, al cărui nume nu este cunoscut încă, este unul dintre cele trei noi modele care urmează să fie lansate până în 2025. Listă pe care va figura și Bigster, anunțat deja la începutul anului. Britanicii spun că noul SUV Dacia cu 7 locuri își va face debutul în 2023 și va concura cu Citroen Berlingo XL și Hyundai Santa Fe.

La fel ca toate noile modele Dacia și acesta ar urma să fie construită pe platforma CMF-B a Grupului Renault. Ceea ce înseamnă, implicit, că urmează să folosească și gama de trenuri de rulare hibride e-Tech. Probabil că se va opta pe soluția prezentă în cazul lui Clio e-Tech. Cu 138 CP dintr-un ansamblu compus dintr-un motor cu patru cilindri, de 1,6 litri, și unul electric.

Această versiune SUV Dacia fusese deja anunțată

Apariția acestui model nu este o surpriză. Primele indicii despre apariția sa ca înlocuitor al lui Lodgy au fost menționate în Renaulution. Atunci când au fost anunțate și adoptarea tehnologiei hibride, ca și un SUV mai mare decât Duster (Bigster).

Britanicii anticipează că din punct de vedere stilistic, noul model urmează să folosească drept sursă de inspirație noua generație Sandero. De la care va prelua și soluțiile versiunii Stepway, ca și conceptul interiorului. În timp ce în zona spate se va merge pe o versiune revizuită a tușelor lui Lodgy. Cu un hayon plat și blocuri de lumini verticale.

Mașina de test are aceeași linie înaltă a acoperișului și portbagaj încăpător, ceea ce înseamnă că viitorul SUV Dacia va oferi suficient spațiu. Iar accesul urmează să fie facil grație ușilor de mari dimensiuni. În egală măsură, spațiul de depozitare va avea dimensiuni generoase, similar cu Lodgy, care oferea, cu bancheta spate rabatată, 827 de litri.

 

Adaugati comentariu