Utilitarele hibride de la Ford, testate la Londra

Londra este unul dintre orașele cele mai congestionate din Europa, fiind și prima capitală europeană care a impus taxe suplimentare pentru accesul în zona centrală a orașului. De aceea, trebuie să găsească soluții eficiente anti-poluare.

Municipalitatea londoneză și Ford au pornit un proiect în care sunt investite milioane de euro și care este construit pentru a ajuta la îmbunătățirea calității aerului din Londra. Contextul este favorabil pentru Ford, constructorul fiind în plin proces de electrificare a gamei prin 13 modele programate a fi lansate în următorii 5 ani.
Proiectul celor de la Ford este sprijinit de organizația guvernamentală “Transport for London” și implică o perioadă de testare de 12 luni pentru 20 de vehicule Ford Transit Custom Plug-In Hybrd (PHEV). Vehiculele comerciale din Londra parcurg zilnic în medie 280.000 de drumuri într-o zi de muncă, acumulând laolaltă 13 milioane de kilometri. Dintre acestea, utilitarele de marfă cumulează 75% din traficul urban, iar la orele de vârf 7000 de furgoane sunt în centrul Londrei. Ford va introduce 20 de vehicule Transit Custom plug-in Hybrid în flotele comerciale ale unor companii londoneze, implicit și în cea a organizației Transport for London, pentru a analiza modul în care acest tip de vehicul va contribui la epurarea aerului și reducerea poluării. Proiectul este sprijinit financiar de Advanced Propulsion Centre, grup de inițiativă finanțat de Guvernul Britanic.

Flota de test este programată să fie lansată în toamna acestui an și face parte din promisiunea Ford de a colabora cu marile orașe ale lumii pentru a rezolva provocările acestora la nivel de transport local și pentru a ajuta oamenii și mărfurile să se miște mai ușor.

Adaugati comentariu