Home Miscellanea Financiar UPS a achiziţionat compania de logistică britanică Freightex

UPS a achiziţionat compania de logistică britanică Freightex

Compania de curierat UPS a achiziţionat compania britanică de logistică Freightex, specializată în furnizarea de servicii de transport rutier de mărfuri over-the-road.

UPS îşi consolidează astfel prezenţa pe pieţele britanică şi europeană de servicii logistice pentru terţe părţi (3PL) şi de intermediere în transporturile rutiere over-the-road şi va accelera procesul de dezvoltare globală şi regională, de la o bază de clienţi şi transportatori existentă.

Piaţa europeană 3PL a fost estimată la 174 miliarde de dolari la sfârşitul anului 2016, potrivit „Market Analysis By Service and Segment Forecasts to 2020”.

Această achiziţie le oferă clienţilor UPS acces imediat, competitiv şi expertiză pe pieţele din Marea Britanie şi Europa. Intenţionăm să armonizăm procesele Freightex cu Coyote pentru o mai mare eficientă şi o dezvoltare continuă”, a declarat Alan Gershenhorn, Chief Commercial Officer, UPS.

Sectorul serviciilor de intermediere în domeniul transportului de mărfuri din Marea Britanie şi piaţa totală europeană 3PL cresc într-un ritm mai rapid decât piaţa globală şi este de aşteptat să se extindă în continuare, pe măsură ce expeditorii şi transportatorii adoptă modelul bazat pe intermediere, potrivit Grand View Research 2016.

Activitatea Freightex include şi transportul de marfă provenit de la expeditori a căror marfă necesită un control precis al temperaturii şi echipamente specializate şi personalizate. Compania deţine opt locaţii în Marea Britanie şi Europa şi foloseşte un model de business de tip asset-light (active de bază) pentru a corela transporturile de marfă ale clienţilor cu capacitatea de transport disponibilă în reţeaua sa de transportatori.

UPS se numără printre cele mai mari companii de transport multi-modal din lume, cu linii aeriene globale, reţele de camioane şi servicii de livrare de colete. Compania operează în Europa de peste 40 de ani, continuând expansiunea europeană. Prin obţinerea accesului la reţeaua globală UPS, clienţii Freightex vor beneficia de un portofoliu integrat de soluţii de transport pentru toate nevoile de aprovizionare, distribuţie şi transport.

„UPS are mulţi clienţi care vor beneficia de capabilităţile de intermediere în transporturile rutiere din Marea Britanie şi Europa. Vom oferi valoare adăugată, ajutând clienţii şi operatorii de transport să-şi eficientizeze operaţiunile şi să simplifice nevoia de vizbilitate prin intermediul aceluiaşi sistem pe care Coyote îl utilizează în America de Nord”, a adăugat Alan Gershenhorn.

UPS oferă o gamă largă de soluţii în domeniul logisticii, inclusiv transportul de colete mici şi mărfuri cargo, facilitarea comerţului internaţional şi folosirea unor tehnologii avansate pentru o gestionare mai eficientă a lumii afacerilor.

Cu sediul central în Atlanta, Georgia (SUA), UPS deserveşte peste 220 de ţări. Fondată în 2006, cu sediul central în Chicago, Coyote Logistics LLC, a devenit o companie UPS în august 2015, fiind un furnizor american de servicii logstice pentru terţe părţi (3PL) ce oferă servicii de transport rutier de mărfuri, servicii intermodale şi de gestiune a transporturilor pentru peste 14.000 de transportatori de diferite dimensiuni şi industrii.

Freightex a fost înfiinţată în 2001 şi are sediul în Dover, Marea Britanie. Compania oferă soluţii de transport rutier
de marfă şi over-the-road, deţinând expertiză în rutele transfrontaliere europene.

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

fuziuni și achiziți
Financiar

Exporturile de mijloace de transport, în creștere cu 12% în primele 7 luni

Exporturile de mijloace de transport au crescut cu 12% în primele 7...

CURS
Financiar

Cum își rezolvă românii problemele generate de creșterea costului vieții. Sondaj CURS

Creșterea costului vieții, în special din cauza utilităților și a scumpirii alimentelor,...

BYD
Financiar

Mașini electrice. Producătorul chinez BYD și-a triplat profitul net

În fruntea pieței de mașini electrice la nivel mondial alături de Tesla,...

PNRR
Financiar

Analiză PwC România. PNRR nu este despre tăiere de panglici, dar despre ce?

Când un stat are cheltuieli cu pensiile și salariile în sistemul public...