Un pas înainte în proiectul lărgirii şoselei Fabrica de Glucoză

Consiliul General al Capitalei a aprobat amplasamentul lucrării de utilitate publică "Lărgire Şoseaua Fabrica de Glucoză între Calea Floreasca şi str. Barbu Văcărescu - tronson II".
Târgu Mureş

Totodată au fost aprobate procedurile de expropriere a imobilelor proprietate privată situate pe amplasamentul lucrării, precum şi lista imobilelor afectate de coridorul de expropriere. Astfel, va fi supusă procedurii de expropriere o suprafaţă de 3.586 mp dintr-un total de 12.213 mp de teren afectat de lucrarea de utilitate publică.

Suma globală estimată a despăgubirilor ce va fi alocată din bugetul propriu al Municipiului Bucureşti este de 17,5 milioane lei, conform raportului de evaluare realizat prin raportare la expertizele întocmite de Camera Notarilor Publici.

În zona cuprinsă între Calea Floreasca şi şos. Petricani au fost aprobaţi indicatorii tehnico-economici şi este în curs de realizare obiectivul de investiţii „Lărgire Şoseaua Fabrica de Glucoză între Calea Floreasca şi Şoseaua Petricani” – se arată în expunerea de motive. Astfel, în februarie 2015, CGMB a aprobat declanşarea procedurilor de expropriere pentru imobilele proprietate privată situate pe amplasamentul lucrării, între str. Barbu Văcărescu şi str. Petricani.

„În momentul de faţă traficul rutier se desfăşoară cu dificultate pe artera de circulaţie Şos. Fabrica de Glucoză, aceasta prezentându-se ca un drum cu două benzi de circulaţie de la intersecţia cu strada Calea Floreasca până la intersecţia cu Şos. Petricani. În vederea optimizării traficului rutier este necesară lărgirea acestei artere la patru benzi de circulaţie, fiind astfel necesară ocuparea definitivă a unor suprafeţe de teren, precum şi demolarea unor construcţii aflate acum în proprietate privată”, se precizează în raportul de specialitate.

 

Adaugati comentariu