Advertisement
Euroins
Home Administrare flote Asigurări Tribunalul a dispus deschiderea procedurii falimentului Euroins. Până când mai sunt valabile polițele

Tribunalul a dispus deschiderea procedurii falimentului Euroins. Până când mai sunt valabile polițele

Tribunalul București a confirmat vineri, 9 iunie, starea de insolvență a Euroins Romania, constatată de Autoritatea de Supraveghere Financiară. După ce Curtea de Apel București a respins, în două rânduri, solicitarea asigurătorului de a suspenda aplicarea deciziei ASF, Tribunalul București a hotărât să deschidă procedura falimentului societății de asigurare.

În acest context, potrivit legislației în vigoare, ASF anunță că polițele de asigurare emise de Euroins România mai sunt valabile 90 de zile începând de vineri, 9 iunie, respectiv până la data de 8 septembrie 2023, exceptând polițele de garanții, pentru care termenul de valabilitate este de 150 de zile și se împlinește la data de 7 noiembrie 2023.

După împlinirea acestor termene, polițele emise de Euroins România încetează de drept și, prin urmare, este necesară încheierea unor polițe noi.

ASF amintește că atât persoanele care au suferit daune acoperite de polițe de asigurare emise de Euroins România (atât daune provocate de terți asigurați RCA la societate, cât și daune acoperite de alte tipuri de asigurări), cât și clienții societății, care solicită returnarea parțială a primei de asigurare, se vor adresa Fondului de Garantare a Asiguraților (FGA.).

Pentru a asigura echitatea în relația cu toți petenții, FGA. înregistrează și analizează cererile în ordinea primirii acestora. Statusul cererilor de plată poate fi urmărit online pe site-ul FGA.

Consiliul ASF a hotărât, prin Decizia nr. 262/17.03.2023, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, să retragă autorizația de funcționare a Euroins România, constatând totodată starea de insolvență a societății, în condițiile existenței unui deficit de capital de solvabilitate (SCR) de 2,2 miliarde de lei și a unui deficit de capital minim (MCR) de 1,75 miliarde de lei.

 

 

 

CITEȘTE ȘI:

Exporturile de mijloace de transport, în creștere cu 11,7% în primele 4 luni

CNAIR primește 3 mil. lei prin PNRR pentru montarea de surse luminoase în 40 de ”puncte negre”

 

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

plafonarea tarifelor RCA
Asigurări

Guvernul va prelungi plafonarea tarifelor RCA până la finalul anului

Guvernul a discutat, joi, în primă lectură, proiectul de act normativ inițiat...

tarifele de primă maxime
Asigurări

ASF propune prelungirea HG care stabileşte tarifele de primă maxime pentru polițele RCA

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a propus prelungirea până la 31 decembrie...

Eazy Asigurări
Asigurări

Compania Eazy Asigurări intră pe piața RCA

Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) a acordat companiei Eazy Asigurări autorizația...

FGA
Asigurări

Denunțarea contractelor de asigurare emise de Euroins. Clarificările FGA

Contractele de asigurare emise de către societatea Euroins Asigurare-Reasigurare SA rămân valabile,...