Topul judeţelor cu cele mai grave accidente rutiere

Potrivit unui document al Ministerului Afacerilor Interne, Capitala a fost şi rămâne locul unde au loc cele mai multe accidente grave, peste 1200 în ultimii doi ani.UNSAR

Fără doar şi poate, poziţia pe primul loc în ierarhia naţională este dată de faptul că în Bucureşti este şi cel mai mare număr de maşini, peste 1,25 de milioane.

Statistica MAI arată că în ultimii doi ani următoarele două locuri au fost ocupate de judeţele Cluj şi Iaşi, ierarhia din punctul de vedere al accidentelor modificându-se în acest an, locul doi ocupat de Iaşi în 2015 şi 2016 fiind luat la începutul acestu an de Cluj.

La polul opus, judeţele cu cele mai puţie accidente grave sunt Covasna, Teleorman şi Tulcea.

TOPUL JUDEŢELOR

top_accidenteSursa: Ministerul Afacerilor Interne

Potrivit ministrului Afacerilor Interne, Carmen Dan, cele trei cauze generatoare de accidente rutiere grave înregistrate în perioada 2015 – 2017 sunt:

  • indisciplina pietonilor;
  • viteza (neadaptată condiţiilor de drum sau neregulamentară);
  • neacordarea priorităţii de trecere pietonilor.

La finele anului trecut, parcul auto naţional din România a depăşit 7 milioane de autovehicule, în creştere cu 6,21% faţă de anul anterior. Dintre acestea, 5,47 de milioane (78%) erau autoturisme, în creştere cu peste 6%, comparativ cu sfârşitul anului 2015.

 

Adaugati comentariu