Advertisement
Home Transporturi Toll4Europe GmbH îşi începe activitatea operațională

Toll4Europe GmbH îşi începe activitatea operațională

Toll4Europe GmbH este un joint venture pentru decontarea taxei de drum la nivelul întregii Europe, demarată doar cu un singur aparat de bord, ușurând atât munca transportatorilor cât și a șoferilor.

T-Systems International GmbH, Daimler AG și DKV EURO SERVICE GmbH + Co. KG au înființat un joint venture care ajută la dezvoltarea și furnizarea Serviciului european de taxare electronică (EETS) pentru vehiculele cu mai mari de 3,5 t. Toate autorităţile competente şi-au dat acordul pentru formarea acestui joint venture.

plata autostrada

Daimler AG și DKV EURO SERVICE GmbH + Co. KG au încheiat un parteneriat cu compania T-Systems EETS GmbH, care deja este înregistrată ca furnizor de EETS. Acest joint venture va opera sub numele de Toll4Europe GmbH. Obiectivul Toll4Europe GmbH este să reducă complexitatea procesului dintre entităţile naţionale responsabile cu colectarea taxelor de drum şi furnizorii de servicii. Platforma Toll4Europe GmbH va permite furnizorilor de servicii, indiferent de mărimea lor, să ofere clienților lor serviciul EETS în calitate de distribuitor.

DKV_Maut_Tunnelmaut_Tunnel Toll_300dpi

 

La Toll4Europe, T-Systems deține o participație de 55 procente, Daimler deține în cadrul la companiei 30 procente, iar DKV are o participație de 15% procente. Toll4Europe va fi, prin urmare, guvernat de T-Systems, o companie cu peste 14 ani de experiență în domeniul taxei de drum şi care, pe lângă tehnologie, este responsabilă şi de partea de management a furnizorilor de servicii. Daimler contribuie cu expertiza pentru integrarea viitoare a aparatului (OBU) în vehicul. DKV sprijină cu experiența sa de peste 25 ani în domeniul afacerii cu taxe de drum, precum și cu know-how-ul privind decontarea a 30 taxe de drum la nivel european pentru cei 140.000 clienți din prezent.

retea autostrazi dkv

Prin urmare, au fost create condițiile necesare pentru implementarea tehnică a unităţii de taxare planificate de tip aparat de bord în sistemele europene de taxare. Introducerea acestui aparat este planificată pentru anul 2018. Aparatul va acoperi iniţial Belgia, Germania, Franţa, Austria şi Polonia. Planul este să integreze Italia, Portugalia, Spania şi Ungaria chiar de la lansare sau imediat după aceea. Pe termen mediu, obiectivul este acela de a colecta toate taxele de drum, poduri și de tunel prezente, dar şi viitoare, utilizând același dispozitiv unic.

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Afacerile din transporturi
Transporturi

Afacerile din transporturi, în creștere cu 9,4% în primele 9 luni

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor a...

Blue
Transporturi

Blue, aplicația de ride-hailing dezvoltată de Autonom, intră pe piața călătoriilor urbane cu 100 de autovehicule Tesla

Blue, brandul românesc, parte din cea mai extinsă rețea de mobilitate din...

Transportul public
Transporturi

Transportul public rămâne în continuare facilitatea cea mai importantă pentru angajați

Transportul public rămâne în continuare facilitatea cea mai importantă indiferent de generaţie,...

Strategia Naţională a Hidrogenului
Transporturi

„Strategia Naţională a Hidrogenului”. Care sunt modurile de transport vizate

Ministerul Energiei a lansat în dezbatere proiectul privind „Strategia Naţională a Hidrogenului”,...