Rovinieta de 1 zi la categoria G se dublează

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunţat că de la data de 4 iulie 2017, ora 00:00, tarifului pentru rovinieta cu valabilitate de 1 zi aferent categoriei G creşte de la 2 euro, inclusiv TVA la 4 euro, inclusiv TVA.ajutoare de stat

Categoria G se referă la vehicule de transport persoane cu mai mult de 9 locuri pe scaune (inclusiv conducatorul auto) şi maximum 23 locuri pe scaune (inclusiv conducatorul auto).

Scumpirea este determinată de intrarea în vigoare, în data de 4 iulie, a prevederilor OUG nr. 44/2017 privind aplicarea tarifului de utilizare şi a tarifului de trecere pe reţeaua de drumuri naţionale şi autostrăzi din România.

CNAIR avertizează că în data de 4 iulie 2017, în intervalul orar 00:00 – 02:00, există posibilitatea funcţionării cu întreruperi a sistemului informatic de emitere, gestiune, monitorizare şi control al rovinietei (SIEGMCR).

„În situaţia în care utilizatorii reţelei rutiere din România nu vor avea posibilitatea achitării rovinietei în intervalul orar menţionat anterior, au posibilitatea de a achita tariful corespunzător până la sfârşitului zilei de 04.07.2017, pentru a evita aplicarea sancţiunii contraventionale”, precizează reprezentanţii CNAIR.

Până la stabilirea modalităţii tehnice de interconectare şi a condiţiilor financiare, împreună cu operatorii de telefonie mobilă din România, emiterea de rovinieta pentru categoria G prin intermediul serviciului de mesagerie scurtă (SMS) nu va fi posibilă.

La momentul la care vor fi definitivate condiţiile tehnico-economice pentru implementarea serviciului de emtiere roviniete prin SMS pentru categoria G, CNAIR va informa utilizatorii retelei de aceast aspect.

 

 

Adaugati comentariu