Studii de fezabilitate pentru două tronsoane din DX 5

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a semnat cu societatea Consitrans contractele de servicii pentru elaborarea studiilor de fezabilitate şi a proiectelor tehnice pentru tronsoanele Ploieşti - Buzău şi Buzău - Focşani, parte din drumul de mare viteză, Siret Expres (DX 5).



noi parteneriate

Potrivit CNAIR, obiectul contractelor constă în prestarea de activităţi şi servicii pentru „Elaborarea Studiului de Fezabilitate şi a Proiectului Tehnic pentru „Drum de mare viteză Ploieşti – Buzău” şi „Drum de mare viteză Buzău – Focşani”, pregătirea documentaţiei de atribuire pentru execuţia lucrărilor, precum şi asigurarea asistenţei pentru susţinerea aplicaţiei de finanţare şi asigurarea asistenţei pe durata desfăşurării procedurii de achiziţie publică pentru execuţia lucrărilor, în conformitate cu Caietul de Sarcini şi cu respectarea legislaţiei în vigoare.

Valoarea contractelor este de 12,278 milioane de lei, fără TVA, pentru elaborarea studiului de fezabilitate şi a proiectului tehnic pentru drumul de mare viteză Ploieşti – Buzău şi de 13,933 milioane de lei, fără TVA, pentru Buzău – Focşani.

Durata de prestare a serviciilor este de 24 luni de la data de începere a contractului. Sursa de finanţare a contractelor menţionate este POIM 2014 – 2020 şi bugetul de stat.

Drumul de mare viteză Siret Expres (DX 5), în lungime de 329 km, va fi realizat din patru tronsoane de „drum expres”, Ploieşti-Buzău; Buzău-Râmnicu Sărat-Focşani; Focşani-Mărăşeşti-Adjud-Bacău şi Bacău-Roman-Paşcani. De aici se vor desprinde alte două tronsoane, în lungime totală de 120 km, Paşcani-Vereşti-Suceava şi Suceava-Siret-graniţa cu Ucraina.

Teoretic, Siret Expres, împreună cu legătura spre graniţa cu Ucraina şi tronsonul Bucureşti – Ploieşti (parte din A3), va completa ruta Coridorul 9 Pan European pe teritoriul românesc.

Adaugati comentariu