Taximetriştii din Slovacia au obţinut suspendarea serviciilor Uber

Un tribunal slovac a decis ca serviciul de rezervări cu şofer Uber să îşi suspende activitatea în Slovacia, ca urmare a unei acţiuni demarate de şoferii de taxi care susţin că serviciul reprezintă o concurenţă incorectă.uber

Potrivit Reuters, deşi decizia a intrat în vigoare în data de 6 martie şi a fost anunţată abia marţi, serviciile Uber erau în continuare disponibile în capitala Slovaciei, Bratislava.

Asociaţia Şoferilor de Taxi Autorizaţi din Bratislava a demarat, în luna ianuarie, o acţiune în justiţie, susţinând că şoferii Uber nu îndeplinesc cerinţele pentru taximetriştri autorizaţi, iar autovehiculele nu îndeplinesc normele de siguranţă pentru serviciile de transport profesionale.

Uber se confruntă cu probleme de reglementare şi obstacole juridice la nivel global, ca urmare a opoziţiei din partea serviciilor de taxi tradiţionale.

În luna decembrie a anului trecut, Curtea de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE) a decis că serviciul de rezervări de automobile cu şofer Uber este un serviciu de transport care trebuie reglementat ca atare şi că, în conformitate cu legislaţia actuală, este la latitudinea statelor membre să reglementeze condiţiile în conformitate cu care astfel de servicii vor fi oferite.

Compania a fost fondată în 2009 în Statele Unite ale Americii şi activează pe piaţa din România din februarie 2015, fiind prezentă în Bucureşti, Cluj, Braşov şi Timişoara.

Adaugati comentariu