Advertisement

Home Piaţa auto Flotă verde Scenic E-Tech electric este de astăzi disponibil pentru comenzi în România

Scenic E-Tech electric este de astăzi disponibil pentru comenzi în România

Scenic E-Tech electric este de astăzi disponibil pentru comenzi în România. Primele livrări vor avea loc în primăvara lui 2024.

Gama Scenic va fi formată din trei versiuni de echipare: evolution, techno și, pentru prima dată pe un model electric, versiunea esprit alpine, un mix de emoție și sportivitate.

Pentru a satisface nevoile clienților de flote și ale familiilor, pe Scenic E-Tech electric sunt oferite două capacități de baterie:
– 60 kWh pentru o autonomie de până la 430 km (WLTP)
– 87 kWh pentru o autonomie de până la 625 km (WLTP)

Renault s-a angajat în mobilitatea electrică de mai bine de un deceniu, se bazează pe această expertiză și își accelerează ofensiva asupra segmentului C pentru a oferi vehicule electrice la prețuri accesibile.

Noul Scenic E-Tech electric este conceput pentru familii și nevoia acestora de a călători liber și în siguranță. Noul model este 100 % electric, plin de tehnologie utilă și intuitivă și proiectat într-un mod mai sustenabil. Este primul vehicul de serie care încapsulează obiectivul Renault Group de a deveni un producător de automobile de ultimă generație, susținând tranziția corectă. Scenic va putea, de asemenea, să răspundă nevoilor celor mai pretențioși clienți de flote, în ceea ce privește TCO (Total Cost of Ownership), care doresc să-și controleze cheltuielile și să se bucure de o autonomie confortabilă.

Scenic E-Tech electric:  specificații și versiuni

 Scenic E-Tech electric, care a fost dezvăluit în septembrie 2023 la IAA Mobility din München, este acum disponibil pentru comenzi.

Scenic E-Tech electric este o mașină pentru timpul său și o nouă generație de vehicule de familie. Este mai ușor (versiunea cântărește 1 850 kg) și mai compact decât un vehicul mediu din segmentul C (4,47 metri lungime, 1,86 metri lățime și 1,57 metri înălțime). Spațiul său, pe de altă parte, este remarcabil, în primul rând pentru că este construit pe platforma AmpR Medium (anterior CMF-EV) și în al doilea rând pentru că are podea plată. Ampatamentul lung (2,78 metri) oferă confort pentru pasagerii din spate, cu o rază amplă a genunchilor de 278 mm și un plafon generos de 884 mm înălțime, în versiunile care vin cu trapa opacizantă Solarbay.  Scenic E-Tech electric are un portbagaj generos de 545 de litri, pentru a se potrivi cu tot ce ai nevoie pentru o vacanță distractivă în familie.

Scenic E-Tech electric vine într-o gamă de trei versiuni de echipare: evolution, techno și, pentru prima dată pe un vehicul electric, esprit alpine, exprimând atât emoție, cât și sportivitate.

Bateria cu autonomie extinsă (87 kWh) se regăsește pe versiunile techno și esprit alpine, oferind până la 625 km (WLTP). Versiunea evolution este  disponibilă cu bateria din gama confort (60 kWh), permițând o autonomie de până la 430 km (WLTP).

Toate versiunile au la bord un cablu compatibil cu încărcarea DC de la terminale rapide, precum și un cablu AC7 pentru încărcare casnică. Compatibilitatea cu încărcarea AC trifazată de până la 22 kW, tipică terminalelor publice, este disponibilă opțional pentru întreaga gamă.

Pe lângă faptul că este pionierul mobilității electrice de peste un deceniu, Renault este hotărât să o facă accesibilă unui număr cât mai mare de oameni, având preturi competitive la achiziție și leasing, dar și costuri deosebit de atractive de utilizare.

Disponibil pentru comandă din 14 decembrie, prețurile încep de la 39.900 €, pentru versiunea evolution 170 CP autonomie confort (60 kWh). Versiunea standard techno 220 CP autonomie extinsă (87 kWh) este disponibilă la 45.500€. Fabricat în Franța, la Ampere Electricity Douai Factory, Noul Scenic E Tech electric va avea primele livrări pentru clienții din România în primăvara anului 2024.

 

Nivel de echipare Versiune Preț tarif

Euro fără TVA

Preț tarif

Euro cu TVA

ELECTRIC
evolution 170CP autonomie confort 33,529 39,900
techno 220CP autonomie extinsă 38,235 45,500
esprit alpine 220CP autonomie estinsă 39,916 47,500
Prețurile tarif afișate mai sus includ prețul bateriei electrice și al serviciilor asociate acesteia.

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Înmatriculările de autoturisme noi
Piaţa auto

Înmatriculările de autoturisme noi în UE au urcat cu 4,6%. România, pe locul 14

În primele 5 luni din 2024,  înmatriculările de autoturisme noi în Uniunea...

Administrare floteFlotă verde

Cum a redus HP emisiile de CO2 și costurile flotei

Adoptarea vehiculelor hibride, reducerea numărului de furnizori și dimensionarea corectă a flotei...

Piaţa auto

Colaborare IVECO – Foton în domeniul vehiculelor comerciale

IVECO și Foton, unul dintre cei mai importanți producători de vehicule comerciale...

Înverzirea flotelor corporative
Flotă verdeJuridic

Înverzirea flotelor corporative. Consultarea europeană se apropie de final

Deschisă în februarie 2023, consultarea publică a Comisiei Europene privind ecologizarea flotelor...