Advertisement

volkswagen-floteauto
Home Piaţa auto Scandalul Volkswagen se extinde şi la motoarele pe benzină. 98.000 de automobile sunt afectate

Scandalul Volkswagen se extinde şi la motoarele pe benzină. 98.000 de automobile sunt afectate

Printre cele 800.000 de vehicule Volkswagen care depăşesc nivelul emisiilor de CO2, aproximativ 98.000 au un motor pe benzină, a declarat miercuri ministrul german al Transporturilor, Alexander Dobrindt.

Grupul Volkswagen a recunoscut marţi că a subestimat consumul de combustibil şi nivelul emisiilor de dioxid de carbon pentru aproximativ 800.000 de maşini, mărcile VW, Seat, Skoda şi Audi, vândute în Europa. De asemenea, Volkswagen a recunoscut marţi că a găsit pentru prima dată indicii privind modificarea nivelului emisiilor şi la vehiculele echipate cu motoare pe benzină, extinzând un scandal care până acum se concentra pe motoarele diesel.

„Printre vehiculele afectate, 98.000 sunt echipate cu motoare pe benzină”, a spus Alexander Dobrindt în cursul unei sesiuni de întrebări în Bundestag consacrată scandalului Volkswagen, transmite AFP, preluată de Agerpres.

Dobrindt a calificat drept „inacceptabile” noile dezvăluiri făcute de Volkswagen şi a explicat că grupul auto va trebui să-şi asume responsabilităţile care îi revin, ceea ce înseamnă că ar putea fi obligat să ramburseze statul pentru veniturile fiscale pierdute în urma minciunilor sale. În Germania, cu cât un autovehicul poluează mai puţin cu atât proprietarul plăteşte o vinietă mai mică.

Volkswagen, cel mai mare constructor auto european, face deja obiectul unor investigaţii în mai multe ţări, inclusiv în Germania, după ce în luna septembrie a recunoscut că a echipat 11 milioane de vehicule vândute la nivel mondial (dintre care 2,8 milioane în Germania) cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel.

Portofoliul grupului Volkswagen este format din 12 mărci, printre care automobilele VW, Lamborghini, Skoda, Seat, Bentley, Audi şi Bugatti, dar şi camioanele MAN şi Scania.

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Volkswagen California
Piaţa auto

Volkswagen California. O nouă generație pentru legendă

California este furgoneta-camper iconică. După ce a construit peste 280.000 de unități...

Înmatriculările de autoturisme noi
Piaţa auto

Înmatriculările de autoturisme noi în UE au urcat cu 4,6%. România, pe locul 14

În primele 5 luni din 2024,  înmatriculările de autoturisme noi în Uniunea...

Piaţa auto

Colaborare IVECO – Foton în domeniul vehiculelor comerciale

IVECO și Foton, unul dintre cei mai importanți producători de vehicule comerciale...

vehicule rutiere
Piaţa auto

INS: Parcul național de vehicule rutiere numără 10,3 mil. unități la finalul anului 2023

Numărul total de vehicule rutiere înmatriculate în circulaţie, în evidenţele Direcţiei Generale...