Scandalul RCA. Transportatorii se pregătesc să dea în judecată ASF

Federaţia Operatorilor Români de Transport (FORT) se pregăteşte să introducă o acţiune în instanţă împotriva Autorităţii de Supraveghere Financiară pentru nerespectarea responsabilităţilor ce îi revin în privinţa supravegherii şi controlului activităţii societăţilor de asigurări.
ASF

„Atacul împotriva capitalului autohton din transporturi este fără precedent şi demonstrează clar că multinaţionalele din domeniul asigurărilor doresc eliminarea din piaţă a transportatorilor români mici şi mijlocii inclusiv prin practicarea unor tarife diferenţiate cu până la 200% pentru acelaşi tip de vehicul. ASF şi Consiliul Concurenţei trebuie să se sesizeze şi legat de acest aspect şi să penalizeze orice încercare de destabilizare a liberei concurenţe”, menţionează reprezentanţii FORT.

Federaţia Operatorilor Români de Transport mai precizează că a început mobilizarea generală pentru protestele din luna septembrie, însă refuză orice încercare de politizare sau de capitalizare electorală a acestei manifestări fireşti împotriva creşterii aberante a tarifelor RCA, generată de lipsa de reacţie şi intervenţie a Guvernului României, respectiv ASF.

„La acţiunea de protest din septembrie, FORT şi-a asumat rolul de a mobiliza toate asociaţiile şi filialele membre care vor acţiona în mod unitar atât în capitală cât şi în marile oraşe din ţară. Până la protestele din septembrie, membrii FORT vor afişa în loc vizibil, la bordul vehiculelor comerciale de transport marfă şi pasageri mesajul de protest pentru a sensibiliza opinia publică şi ceilalţi posesori de vehicule, persoane fizice şi juridice, faţă de acest subiect. FORT solicită în continuare Guvernului să aplice una din cele două soluţii prezentate, respectiv reglementarea tarifelor sau blocarea acestora la nivelul tarifelor europene în raport cu contextul economic şi social din România”, spun sursele citate.

FORT menţionează că informaţia publică legată de frecvenţa (1/6) numărului de accidente în care sunt implicate vehicule comerciale este falsă şi nu corespunde datelor statistice aflate la dispoziţia Poliţiei Române, din aceasta din urma, rezultând faptul că numai 2% din accidentele de circulaţie pe teritoriul României implica vehicule de transport mărfuri sau pasageri.

„Din păcate, asociaţia asiguratorilor nu vorbeşte despre starea infrastructurii de transport şi despre influenţa acesteia în producerea evenimentelor rutiere”, conchid reprezentanţii FORT.

 

Adaugati comentariu