rovinieta
Home Administrare flote Fiscalitate Rovinieta ar putea fi achitată şi în termen de 24 de ore de la utilizarea drumurilor naţionale. Proiect

Rovinieta ar putea fi achitată şi în termen de 24 de ore de la utilizarea drumurilor naţionale. Proiect

Potrivit unui proiect de lege depus la Senat de un grup de 25 de parlamentari, rovinieta ar putea fi achitată şi în termen de 24 de ore de la utilizarea drumurilor naţionale, după modelul plății taxei de trecere a Podului de la Fetești.

În prezent noua Lege nr 226/2023, care reglementează tarifele rutiere pe reţeaua de drumuri naţionale din România, prevede ca plata rovinietei să se realizeze anterior utilizării reţelei de drumuri naţionale. În plus dacă ziua de început a perioadei de valabilitate a rovinietei este ziua în curs, valabilitatea acesteia începe la ora înregistrării informaţiilor privind achitarea rovinietei în baza de date a SER.

”Practic, legea nr. 226/2023 nu aduce nicio schimbare privind modul în care se realiza şi până la momentul adoptării noii legi plata rovinietei pentru drumurile naţionale, astfel utilizatorul de autovehicul care, din diferite motive, a uitat să îşi plătească rovinieta este amendat automat, fără a avea posibilitatea de a remedia această situaţie care are la bază neatenţia şi nu rea-credinţa utilizatorului. O abordare diferită găsim în cazul taxei de pod de la Feteşti unde utilizatorii au posibilitatea să plătească taxa de trecere înainte, după sau până la 24 de ore după trecerea pe Podul de la Feteşti”, arată doi dintre inițiatorii proiectului de lege, deputații Sorin Dan Moldovan și Andrei Alexandru Ioan.

Astfel, aceștia considerăm că se impune modificarea legii nr. 226/2023 în sensul de a exista posibilitatea ca rovinieta să poată fi plătită în termen de cel mult 24 de ore de la utilizarea drumurilor naţionale.

”O astfel de măsură vine în ajutorul cetăţenilor corecţi care au fost neatenţi, şi ar reprezenta încă un pas în direcţia corectă privind plata rovinietei, după implementarea sistemului de plată online”, au mai arătat cei doi parlamentari.

 

 

CITEȘTE ȘI:

Instituțiile UE se angajează să încurajeze mersul cu bicicleta în întreaga Europă

Xiaomi a livrat primul său automobil electric, SU7. Compania a primit peste 100.000 de comenzi

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

ghişeu
Juridic

MAI: Între 1 şi 6 mai, nu se vor desfăşura activităţi de lucru cu publicul la ghişeu

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) anunță că în perioada 1- 6 mai 2024,...

Comisia Europeană
Fiscalitate

Noi ghiduri de simplificare emise de Comisia Europeană vin în sprijinul importatorilor

Prețul efectiv plătit sau de plătit pentru mărfurile de import (valoarea de...

AI
Fiscalitate

Cum vor ajuta soluțiile AI în procesele de optimizare fiscală ale companiilor?

Apariția soluțiilor de inteligență artificială (AI) este privită, cel puțin în domeniul...

Costul proprietății
Fiscalitate

Costul proprietății – mai scump din 2025 pentru toți. De ce și cum?

Anul 2025 pare atât de îndepărtat acum, când abia a început 2024,...