Reparaţiile pe Autostrada Soarelui, amânate. Atenţie, deci, la gropi!

Reparaţiile pe Autostrada Soarelui vor fi întrerupte vineri, 14 iunie, urmând a fi reluate pe 15 septembrie, pentru a nu afecta sezonul estival, a anunţat ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc.autostrada soarelui

Decizia a fost luată după întâlnirea reprezentanţilor Ministerului Transportului şi ai CNAIR cu cei ai Federaţiei Patronatelor din Turism.

„Până vineri se vor termina toate lucrările începute, acolo unde se lucrează în momentul de faţă – la km 37, la km 90 – şi unde s-au mai deschis şantierele, urmând ca după 15 septembrie să reluăm toate lucrările în regim de urgenţă. O să am o întâlnire cu toţi cei care lucrează pe aceste contracte – pentru că vedeţi şi experienţa mediului privat contează foarte mult – să încerce să lucreze într-un termen cât mai scurt, inclusiv pe timpul nopţii, dar vorbim după 15 septembrie”, a afirmat ministrul Răzvan Cuc.

Potrivit acestuia, şi pe sectorul de beton de pe Autostrada Soarelui, tronsonul Bucureşti – Fundulea, lucrările vor începe după 15 septembrie, pentru ca traficul să nu fie deviat.

Reamintim că în data de 7 iunie 2019, CNAIR a semnat Acordurile-Cadru pentru lucrările de întreţinere pe acest sector, împărţite pe două loturi:

  • Lotul 1 – km (12+000 – km 24+000) Calea 1 şi 2, are o lungime de 12 km, si va fi executat de Porr Construct, la o valoare a lucrărilor de 41.7 mil lei, fără TVA.
  • Lotul 2 – km (24+000 – km 36+000) Calea 1 şi 2, tot în lungime de 12 km, va fi executat de Saga Business Construct, la o valoare a lucrărilor de 44.9 mil lei, fără TVA.

Lucrările sunt programate să dureze 24 de luni şi vor consta în frezarea dalelor de beton, consolidarea fisurilor active şi repararea rosturilor degradate, atât pe calea 1, cât şi pe calea 2. În condiţiile în care, termenul de începere a lucrărilor a fost amânat, ministrul Transporturilor spune că durata acestora va depăşi cei doi ani stabiliţi în acordurile-cadru.

Pe de altă parte, pentru reparaţiile programate anul viitor la podurile Feteşti şi Cernavodă de pe Autostrada Soarelui, Răzvan Cuc a promis că programul va fi respectat.

 

Adaugati comentariu