Test Renault Megane GTline 2014. Re-retuş

Noul Renault Megane, căci este nou, începe o... nouă viaţă. Mai corect spus, compacta franceză se află în momentul unei re-retuşări. De data aceasta cu mai multe modificări sub capotă decât la vedere. 

Renault Megane nu este chiar cea mai proaspata apariţie din clasa compactă. Oarecum firesc, ţinând cont că vârsta medie a unui model este de şapte ani şi că, în ritmul logic al vieţii, oricine ajunge la un moment dat aproape de un punct terminus.

Totuşi, emulaţia destul de intensă din clasa compactă din ultimul timp le-a forţat mâna francezilor să mute, din şah. Pentru a evita matul ce se zărea ameninţător de la modele relativ noi, cu multe atuuri la purtător, cum sunt Mazda3, Peugeot 308 sau chiar Honda Civic (De golf sau Octavia nici nu amintesc pentru că cele două modele au oricum un statut ˝privilegiat˝ printre clienţii din România), Megane a fost supus unei noi intervenţii chirurgicale (a se citi mecanice) de lifting.

renault megane gt (3)Modificările optice de la exterior sunt vizibile doar în partea frontală dar, culmea, sunt mult mai evidente decât în cazul primului facelift. Când am văzut primele fotografii am strâmbat puternic din nas, întâlnirea faţă în faţă mi-a schimbat serios părerea.

Cititi continuarea pe autoexpert.ro

Adaugati comentariu