Războiul din Ucraina a intensficat importurile UE de gaz natural lichefiat (GNL)

Invazia rusă a Ucrainei are un impact important asupra rutelor de transport al gazelor naturale lichefiate (GNL) din întreaga lume. Potrivit unui raport recent al brokerului maritim Banchero Costa, Uniunea Europeană a importat, pe cale maritimă, 22,1 milioane de tone de GNL în trimestrul I din 2022, ceea ce reprezintă o creștere de 72,8% față de aceeași perioadă a anului trecut, când au fost importate 12,8 milioanemilioane de tone.
gnl

Potrivit datelor Banchero Costa, UE a devenit cel mai mare importator din lume, cu o pondere în total de 20,9%, surclasând Japonia (19,7%) și China (15,7%). Atât China, cât și Japonia au înregistrat o scădere a importurilor de GNL în T1/2022.

Totodată, a fost înregistrată și o creștere notabilă a importurilor de GNL în UE din Statele Unite ale Americii. În primele trei luni ale anului 2022, UE a importat 10,4 milioane de tone, ceea ce reprezintă o creștere semnificativă de 234,8%, comparativ cu cele 3,1 milioane de tone importate în aceeași perioadă a anului trecut.

SUA dețineau o cotă de 46,9% în importurile UE de GNL transportat pe mare în primele trei luni ale anului. Invazia rusă a Ucrainei a determinat Europa să-și asigure surse alternative de energie și a inversat tendința descendentă din ultimii doi ani.

 

Sursa foto: http://photozou.jp/photo/show/254715/24141912

 

 

CITEȘTE ȘI:

Peste 80 de autobuze, troleibuze şi tramvaie ale STB, retrase temporar din circulație de ANPC

Trei orașe vor deveni neutre din punct de vedere al climatic până în 2030: București, Cluj și Suceava

 

 

Adaugati comentariu